Lange Termijn Judo Ontwikkeling

BURST – Sinds 2021 is Judo Vlaanderen aan het werk rond ‘Lange Termijn Judo Ontwikkeling’. Dit model werd de basis voor de nieuwe VTS-opleidingsstructuur judo 2.0. Aan de hand van dit model werd ook een Meerjarenontwikkelingsplan (MJOP) uitgewerkt waarin 3 leerlijnen, nl. techniek, fysiek en waarden, centraal staan. In het voorjaar 2022 lanceerde Judo Vlaanderen een oproep naar pilootclubs die hiermee aan de slag wilden. Heel wat clubs, waaronder JC Brugge, JC Zwijndrecht, JC Hajime Stevoort, Judo Mansio Meise, JC Zwevegem, … engageerden zich voor sportseizoen 2022-2023.

Ondertussen zijn deze pilootclubs ook echt uit de startblokken geschoten. Vanaf 1 september zijn deze trainers en de jongste judoka’s aan de slag met het nieuwe programma. We verwachten binnenkort de eerste feedback!

Als aanvulling op dit traject namen op zaterdag 1 oktober 7 pilootclubs en 24 trainers nog deel aan de opleiding ‘Fysieke ontwikkeling in Judo’ onder leiding van Joery De Wandeler.

Ben jij ook benieuwd naar wat dit nieuwe programma inhoudt? Hou 10 december alvast vrij! Tijdens de ‘Dag van de Trainer’ geven we jullie reeds een inkijk in de vernieuwde aanpak.

Leen Dom
DSKO

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.