VTS-opleidingen najaar 2022 – Afscheid van de opleiding aspirant-initiator!

BURST – Na een zomerstop zijn de VTS-opleidingen op niveau aspirant-initiator, initiator en de instructeur B weer lopende. De maanden september en oktober zijn jaarlijks drukke opleidingsmaanden.

Buggenhout

Op zaterdag 8 oktober werd de laatste opleiding aspirant-initiator succesvol afgerond. Samen met de opleiding te Buggenhout vormden docenten Rudy Everaert en Olivier Rooms nog eens 49 trainers aspirant-initiator. Dit waren meteen ook de laatste trainers die dit attest ontvingen. Start 2 Coach wordt vanaf 2023 de nieuwe opleiding op dit eerste instapniveau. Een warme dankjewel aan alle docenten die zich in de vele jaren actief hebben in ingezet om van deze opleiding een succes te maken! Over de jaren heen hebben 560 judoka’s hun eerste stap naar het trainerschap gezet via de opleiding aspirant-initiator! Met de nieuwe Start 2 Coach hopen we nu ook de doorstroom naar een hogere opleiding te versterken. Wie slaagt in de Start 2 Coach geniet, in tegenstelling tot de aspirant-initiator, nu wel een vrijstelling voor een eerste module in de initiatoropleiding!

Onder leiding van François Marckx, Tom Steensels, Ken Kennes en Jonathan De Durpel werden ook de opleidingen initiator in Zemst en Zele hervat. De cursisten van deze opleidingen genieten in primeur van de nieuwe Elearnings. Een kwaliteitsimpuls die we in alle opleidingen willen doortrekken. Een voorsmaakje?

Oostkamp

In Oudsbergen ging ondertussen het examen instructeur B door, in november vindt nog de herkansing plaats. Spannende tijden voor deze cursisten die hiermee een belangrijke stap zetten in hun trainerscarrière! Vanaf 2023 wordt deze opleiding niet meer ingericht. De nieuwe opleiding instructeur wordt de versie 2.0 op dit opleidingsniveau.

Vanaf 2023 gaat dus de nieuwe opleidingsstructuur in voege. Denk je aan een volgende trainersopleiding? Bekijk dan zeker even alle info op onze website via Trainer/Coach – Judo Vlaanderen of bekijk de algemene folder Opleidingsstructuur judo 2.0!

OPGELET! Voor instructeur en trainer B dien je voortaan één bijscholing voorafgaand aan de opleiding te volgen of in het bezit te zijn van een geldige coachkaart! Voor trainer B dien je hier bovenop minstens twee jaar actief te zijn als coach van judoka’s presterend op provinciaal niveau!

Leen Dom
DSKO

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.