Leerrijke bijscholing Iura Sensei: 105 deelnemers

BURST/NEVELE – Op zondag 10 december jl. tekenden zo’n 105 trainers present in Nevele voor een bijscholing met Iura Sensei. Iura Sensei is Master lichamelijke opvoeding, 8ste Dan en officiële Overseas Kodokan Instructor. Hij is tevens lid van het Committee International Affairs van de All Japan Judo Federation. Daarnaast is hij ook IJF continentale scheidsrechter. Persoonlijk behaalde hij verschillende podiumplaatsen op (inter)nationale universitaire kampioenschappen en was hij bondscoach van IJsland.

De Sensei is vandaag vooral gekend en wordt geroemd voor zijn fijne technische kennis en expertise. Hij werd reeds ontelbare keren gevraagd voor internationale seminaries rond kata en techniek.

Tijdens de bijscholing in Nevele werden verschillende technieken overlopen, maar ook vaak finesses aangeboden die nieuw waren voor vele trainers. De deelnemers stonden samen 3u30 op de mat, met een pauze van 45 minuten. Kortom, een goed gevulde en leerrijke bijscholing waarna de deelnemende trainers huiswaarts keerden met nieuwe opgedane kennis om door te geven aan hun judoka’s.

Judo Vlaanderen dankt Judoclub Nevele voor de gastvrijheid en de praktische organisatie, Stad Deinze voor de ondersteuning (transport matten), de deelnemers voor hun enthousiasme en last but not least Iura Sensei voor het delen van zijn kennis.

Zodra de beelden beschikbaar zijn, kan je ze terugvinden op het op trainersplatform.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

12 december 2023

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.