Maatschappelijk raak slaan via vechtsport

BURST – Het initiatief ‘Maatschappelijk raak slaan via vechtsport’ is een opvolging van het event ‘Fighting Stances’, dat op 30 maart jl. georganiseerd werd Door het Risicovechtsportplatform in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel en de Koninklijke Vlaamse Schouwburg, om het maatschappelijk potentieel van (harde) vechtsporten toe te lichten (je kan dit hier herbekijken).

‘Maatschappelijk raak slaan via vechtsport’ omvat 4 webinars die op de één of andere manier gelinkt zijn aan vechtsport als middel, waarvan de eerste zal doorgaan op dinsdag 29 juni, van 19u30 tot 20u45.

In deze eerste sessie komen twee vechtsportclubs hun werking voorstellen, met de nadruk op hoe zij met hun leden aan de slag gaan met vechtsport als middel om ook doelstellingen naast de sport na te streven. Deze eerste sessie is héél toegankelijk en echt gericht op iedereen met een interesse voor vechtsport. Die lijn wordt doorgetrokken met de tweede sessie die een week later plaatsvindt op 6 juli a.s. en het potentieel van vechtsport voor mensen met beperkingen toelicht (G-judo voor personen met een fysieke of psychische beperking en bokssport voor Parkinsonpatiënten).

Meer informatie vind je terug op de website van het Vechtsportplatform via volgende link. Hier kan je door even per sessie door te klikken ook het concrete programma per sessie raadplegen.

Via deze link kan je de flyer over dit initiatief downloaden.

(Bron: Risicovechtsportplatform)

Aanmaak datum

22 juni 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.