Masterclass Kosei Inoue: een geslaagd en leerrijk event!

BURST/LOMMEL – Op Zaterdag 16 maart jl. verwelkomde Judo Vlaanderen samen met Judoteam Agglorex Lommel niemand minder dan de legendarische judoka Kosei Inoue voor een Masterclass en de Lommelse sporthal ‘Provil’. De ondertussen 45-jarige Japanner veroverde driemaal op rij de titel van Wereldkampioen en pakte tevens Olympisch goud op de Spelen in Sydney (2000). Tussen 1999 en 2003 verloor hij bovendien geen enkele kamp, een prestatie die nog nooit eerder vertoond was.

Na zijn indrukwekkende judocarrière werd Inoue coach van het Japanse herenteam, waarbij hij tevens de meest succesvolle coach in de judogeschiedenis werd door tijdens de laatste Olympische Spelen in Tokyo (2021) met zijn judoka’s maar liefst vijf gouden plakken te winnen. Dit leverde hem dan ook de onofficiële titel van grootste judolegende aller tijden op.

De laatste masterclass die Inoue in Europa gaf, destijds in Londen, dateert reeds van 2010. In het kader van een korte tournee door Europa deed hij afgelopen zaterdag dus België aan. Zonder meer een primeur voor ons land. Voorafgaand aan zijn bezoek aan Lommel, was hij eerder te gast in Nice en Reims, om uiteindelijk zijn Europese tour af te sluiten in Keulen.

De talrijke opkomst van Belgische judoka’s en zelfs judoka’s van over de landsgrenzen hongerig voor kennis van deze grootmeester zorgden voor een succesvol event dat tevens werd gevolgd door de plaatselijke pers. Bekijk de videoreportages hierna.

Reportage TV Limburg
Reportage TV Lommel
Krantenartikel De Lommelse Gazet

Fotogalerij

JV-huisfotograaf Rik Vander Sanden zorgde voor een smaakvolle fotocollage.
Je kan het album hier raadplegen.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

18 maart 2024

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.