Onderzoek impact van corona op de sportsector

BURST – Welke langdurige gevolgen hebben de coronamaatregelen voor sportclubs en sportfederaties in Vlaanderen? De onderzoeksgroep Sportmanagement van de Universiteit Gent voert in opdracht van Sport Vlaanderen een onderzoek uit dat de langdurige gevolgen van de coronamaatregelen voor de sportsector in kaart brengt. De focus van het onderzoek ligt op de organisatorische, economische en financiële impact van de coronacrisis op zowel de sportclubs als de sportfederaties.

Sport Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie en het Netwerk Lokaal Sportbeleid bundelen de krachten om met de resultaten de eigen ondersteuningsopdrachten in de toekomst nog beter te kunnen vervullen. De sportsector zal dan ook uitgebreid geïnformeerd worden over de specifieke resultaten voor federaties en sportclubs.

Als sportfederatie promoten we uiteraard mee dit onderzoek zodat de onderzoekers de impact op de sportclubs aangesloten bij onze sportfederatie inzichtelijk kunnen maken.

We nodigen daarom ook onze clubs uit om de enquête via deze link in te vullen. De vragenlijst staat open tot 31 januari 2022.

Bron: Sport Vlaanderen

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.