Projectoproep ‘Meer trainers naar de sport’

De Vlaamse sportsector blijft groeien, net als het aantal trainers. Toch was de nood aan trainers in onze sportclubs nooit hoger. Om sportclubs, sportfederaties,… te ondersteunen en te activeren werd de projectoproep ‘Meer trainers naar de sport’gelanceerd. Hiermee wil de Vlaamse overheid specifiek projecten ondersteunen die erop gericht zijn om de al actieve trainers te behouden en/of om nieuwe trainers aan te trekken, want trainers maken het verschil.

De projectoproep staat open voor zowel ‘grote projecten’ van bijvoorbeeld sportfederaties, sociaal-sportieve praktijken, steden, gemeenten en onderlinge samenwerkingsverbanden, als ‘kleine projecten’ van bijvoorbeeld één sportclub of een samenwerking tussen clubs. Iedereen met een creatief idee om actieve trainers te behouden en/of nieuwe trainers aan te trekken kan dus een aanvraag doen.

Elke sportclub gevestigd in het Nederlandse taalgebied of in het tweetalige gebied Brussels Hoofdstedelijk Gewest en aangesloten bij een erkende Vlaamse sportfederatie kan een klein project, nl. een ‘Deel je idee voor meer trainers’ project, indienen.

Dien je een ‘klein project’ in tegen 1 februari 2023, dan maak je kans op een subsidie van maximaal 2500 euro. Wil je een ‘groot project’ indienen? Hiervoor moet je minimaal 500 sporters bereiken! Samenwerking tussen verschillende clubs is dus een noodzaak!

Heb je inspiratie? Aarzel dan niet en wees een deel van de oplossing.

Heb je een goed idee, maar situeert je project zich eerder op federatieniveau (groot project)? Neem contact op met leen.dom@Judovlaanderen.be.

Lees de volledige info over de projectoproep via deze link.

Aanmaak datum

22 december 2022

Type

Tag(s)

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.