Raad van Hogere Graden

BURST/ZWIJNDRECHT – Op 12 juni jl. vond in Sporthal ‘Den Draver’ te Zwijndrecht de Raad van Hogere Graden plaats. Zo’n 69 leden (vanaf 3de dan dames en 4de dan heren) waren paraat op deze Raad. 23 leden hadden zich verontschuldigd. Het vereiste quorum was vastgesteld op 24 a.d.h.v. de aanwezige leden en werd ruimschoots bereikt.

Na het welkomstwoord van sessievoorzitter CGT Dirk De Maerteleire werden topics ‘Op weg naar een (nieuwe) dan-graad‘ en ‘Op weg naar een hogere dan-graad (6de dan+)‘ besproken. Tevens werd een overzicht gegeven van de Shiai, SDS en kata-trainingen voor seizoen 2022-2023.

Verkiezingen leden SDS-jury

Robert Van de Walle

Tijdens de plenaire vergadering werden de volgende personen herverkozen:
• Bokken Marc: 59 stemmen;
• Deleu David: 57 stemmen;
• Marckx François: 65 stemmen;
• Poissonnier Norbert: 56 stemmen;
• Vandevoort Dirk: 64 stemmen.

Twee nieuwe leden werden tevens verkozen, m.n.
• Devooght Bernard: 51 stemmen;
• Wils Guy: 59 stemmen.

Nieuwe structuur VTS-opleidingen

DSKO Leen Dom gaf een stand van zaken inzake de nieuwe structuur van de VTS-opleidingen en vervolgens werden de aanpassingen van het SDS-programma 2de dan besproken.

Proclamatie

Tijdens deze RvHG vond ook de proclamatie van de promovendi van de hogere dan-graden 2020-2021-2022 plaats. Judo-icoon Robert Van de Walle ontving zijn 9de dan.

Demosessies

De Raad van Hogere Graden werd tevens in een nieuwe format gegoten. Aansluitend de plenaire vergadering volgden er demosessies door geslaagde 6de dan promovendi van 2020-2021-2022, m.n. Eddy Vandecauter, Mike Van de Rostyne en Patrick Minnoy.

Judolegende Robert Van de Walle (9de dan) sprak de aanwezigen toe en legde de nadruk op het belang van basisjudo.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.