Randoridagen in mei: Opwijk (18 & 19/05) & Berlare (25/05)

BURST – De voorbije maanden communiceerde Judo Vlaanderen regelmatig over de nieuwe vorm van competitie, de randoridagen. Graag herinneren we je even aan de randoridagen van 18/19 mei te Opwijk voor judoka’s U9/U11 en U13 en in Berlare op 25 mei voor judoka’s U9.

Maak als trainer, toeschouwer of randorileider zelf kennis met dit nieuwe concept. Schrijf jouw judoka’s zeker in. Indien jij (of andere trainers van je club) wenst te helpen als randorileider, mag je je steeds aanmelden. Het theoretische deel van de opleiding wordt digitaal aangeboden. Eerstvolgende opleiding staat gepland op dinsdag 14 mei van 20u tot 21u. Inschrijven kan via deze link.
Aanmelden als randorileider kan door te mailen naar de betreffende organisatoren of naar Leen Dom.

Missie & Visie

De missie en visie van de randoridagen werd samengevat in de woorden Toegankelijk, Ontwikkelingsgericht en Fun oftewel ‘TOF’.

Toegankelijk: Een organisatie op niveau van de judoka U9/U11/U13 waar elke judoka welkom is en op zijn niveau kan kampen.
Ontwikkelingsgericht: Door een gerichte begeleiding en instructie willen we de judoka’s zo veel mogelijk helpen in hun judo-ontwikkeling.
Fun: Plezierbeleving en voldoening is op deze jonge leeftijd belangrijker dan prestatie. De judoka’s moeten dan ook tevreden de mat verlaten en met een positief gevoel huiswaarts keren.

Tijdens deze randoridagen kampen kinderen in lijn, dus geen poules en geen ranking. Deze dagen zijn voor de judoka afgebakend in tijd. Judoka’s zijn niet langer dan 2u30 aanwezig in de sporthal. Na een opwarming van 20 minuten starten de kampen waarbij er zekerheid is van minimaal 4 kampen per kind. De randori’s gaan door in doorlopende tijd, wat wil zeggen dat kinderen bij elke randori een maximale leertijd krijgen. De randori’s worden geleid door een randorileider die de kinderen begeleidt, zeker niet straft!

Bekijk ook even deze artikels:
Het nieuwe concept randoridagen U9/U11/U13: wat, waarom en wanneer?
Kiiroi cup Geel: een geslaagde randoridag!

Volgende randoridagen

18 mei te Opwijk – U11/U13
19 mei te Opwijk – U9
25 mei te Berlare – U9
1 juni te Westerlo – U9/U11/U13 Beker van Oevel
22 juni te Merelbeke – U9/U11
15 september te Oudsbergen – U9/U11
28 september te Brugge – U9/U11


Leen Dom
DSKO

Aanmaak datum

7 mei 2024

Tag(s)

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.