Roxane Taeymans neemt afscheid van de topsport

ANTWERPEN/BURST – Topsport judoka Roxane Taeymans (-70kg), voormalige Europese kampioene U23 (2013) en meervoudig Belgische kampioene, neemt afscheid van de topsport. Dat meldt ze op haar Instagram-pagina.

“Het is bijna 15 jaar geleden dat ik mijn eerste internationale wedstrijd vocht, maar vandaag heb ik besloten om judo op hoog niveau achter me te laten en een andere weg in het leven te kiezen. Het is een mooie reis geweest met veel ups en downs. Ik had het voorrecht om veel mensen over de hele wereld te leren kennen, van wie sommigen echt goede vrienden werden. Het bewijst dat, hoe hard je kamp op de tatami ook mag zijn, je daarbuiten allianties kunt creëren die onvergelijkbaar zijn met welke medaille dan ook.”

De afgelopen jaren waren niet evident voor de judoka. Een periode die gepaard ging met veel blessures. “Het voelde alsof ik mijn kamp reeds startte vooraleer ik op de tatami stond. Ik vocht met hand en tand en ik heb niet alles bereikt wat ik echt wilde, maar uiteindelijk is dat weer een levensles,” oordeelt de judoka. “Ik kan nog steeds gelukkig en zonder spijt terugblikken op mijn parcours.”

Roxane is zich er heel goed van bewust dat dit niet mogelijk zou zijn geweest zonder de steun van zoveel mensen. “Allereerst mijn familie, bij elke training, wedstrijd, kamp of beslissing, je was er voor mij. Je hebt me zoveel wijze lessen geleerd, daar ben ik zo dankbaar voor. Ik zal die nooit vergeten.” Ook haar club Satori Kwai en Judo Vlaanderen is ze erkentelijk.

“Ik heb zoveel geleerd tijdens deze reis, zoveel lessen en herinneringen zonder het te beseffen. Ik zal ze allemaal voor altijd koesteren,” aldus nog de judoka.

Judo Vlaanderen wenst Roxane alvast veel succes in haar volgende uitdaging!

Palmares

IJF WORLD TOUR: MASTERS/GRAND SLAM/GRAND PRIX: 0G-1Z-0B
WORLD CUPS/CONTINENTAL OPEN: 5G-0Z-2B
CONTINENTAL CHAMPIONSHIPS U23: 0G-0Z-1B
EUROPEAN CUP SENIORS: 1G-3Z-1B
EUROPEAN CUP JUNIORS: 1G-0Z-1B
EUROPEAN CUP CADETS: 1G-0Z-0B
INTERNATIONAL TOURNAMENTS: 1G-0Z-0B
NATIONAL CHAMPIONSHIPS SENIORS: 1G-1Z-2B
NATIONAL CHAMPIONSHIPS JUNIORS: 0G-1Z-2B
NATIONAL CHAMPIONSHIPS CADETS: 1G-0Z-1B

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

24 maart 2021

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.