Samen voor een herlancering van de judosport in Vlaanderen

BURST – Nu de vaccinatiecampagne van start is gegaan, is er licht aan het einde van de tunnel. We hopen om jullie zo snel mogelijk terug op de tatami te zien! Ondertussen zetten we ons als federatie in om zo veel mogelijk van de belangrijkste events, zoals (jeugd)kampioenschappen en interclub, te organiseren. Daarnaast willen we ook de clubs ondersteunen bij het werven van nieuwe leden eens de herstart een feit is, met o. a. promotiemateriaal en nieuwe projecten.

Om onze continue inzet voor jullie te garanderen, kiezen we ervoor om geen vergunningsgelden terug te betalen. Een deel van het lidgeld dat elk lid aan de club betaalt, gaat naar de federatie, afhankelijk van de leeftijd bedraagt dit 23, 42 of 45 euro. Dit bedrag gaat onder meer naar de basiswerking, zoals clubondersteuning. De terugbetaling van slechts 1 maand lidgeld zou voor de U13+ leden minder dan 4 euro betekenen, maar voor de federatie meer dan 19.000 euro. Verscheidene maanden zouden deze bedragen enkel doen vermenigvuldigen met een kost van respectievelijk 58.000 en 116.000 euro voor 3 en 6 maanden. Dergelijke terugbetaling zou de basiswerking van de federatie en dus de clubondersteuning in gedrang brengen.

Judo Vlaanderen heeft er in deze Corona-periode zelf al voor gekozen om enkele werknemers deels op tijdelijke werkloosheid te plaatsen om de impact van het gedaalde ledenaantal op de werking op lange termijn te minimaliseren. Wij laten ook de keuze aan de clubs om te beslissen wat ze met het overige deel van het door jullie betaalde lidgeld doen.

In ieder geval blijven we jullie op de hoogte houden van de herlanceringsmaatregelen en geplande events. Indien jullie met vragen zitten, kunnen jullie die zeker stellen via de website, sociale media of op de reeds geplande Algemene Vergadering in maart die net als vorig jaar online zal doorgaan. Daar wordt nog extra info gegeven over het beleidsplan voor de komende vier jaar en het actieplan voor 2021.

Nog even volhouden, binnenkort kunnen we terug voluit onze geliefde sport uitoefenen!

Het Bestuursorgaan

Aanmaak datum

2 maart 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.