Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx blikt terug op succesvol EK

LISSABON/BURST – De JV-selectie voor het EK in Lissabon keerde terug met twee podiumplaatsen – Europese en vice-Europese titel – en een top-vijf plaats. Mooie resultaten. Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx is tevreden met het ,bereikte objectief en maakt een analyse van dit EK.

Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx

“We gaven vooraf aan dat dit een testmoment was voor Matthias en Toma en daar zijn ze met glans voor geslaagd. Toma liet op dit EK een heel sterke prestatie zien. Hij hield zich strak aan het plan en dat leverde hem een heel mooi resultaat. Ook Matthias deed het heel goed. De werkpunten die werden gedetecteerd tijdens de openingswedstrijden van het jaar werden goed ingevuld en we kunnen met beide judoka’s met veel vertrouwen starten aan de rechte lijn richting het tweeluik WK en Olympische Spelen.”

“Mina Libeer verrast positief. We kennen haar kwaliteiten, maar na verschillende blessures en een beperkt aantal wedstrijden was het afwachten hoe ze hier zou presteren. Met deze vijfde plaats en enkele mooie overwinningen tegen sterke judoka’s bevestigt Mina dat ze een kandidaat is voor de Spelen in Parijs. Amber, Ellen en Jeroen konden niet doorstoten naar de eindfase van het tornooi. Ze maakten een mooie progressie, maar er zijn nog werkpunten. Via individuele planningen gaan we hen hierbij ondersteunen.”

“Omwille van Corona trainen we momenteel in aangepaste omstandigheden waarbij de veiligheid van onze judoka’s zeer belangrijk is. Via Sport Vlaanderen kregen we daarnaast de mogelijkheid om met beperkte groepen deel te nemen aan internationale stages en hadden we de kans een kleine stage te organiseren in Brugge. We merken een positieve sfeer en gunstig klimaat tijdens onze trainingen wat de basis biedt om door te groeien naar topprestaties. Het is via de inzet van al onze judoka’s dat prestaties zoals die van Matthias, Toma en Mina mogelijk zijn. We hopen dat we onze jonge talenten snel terug mogen verwelkomen (zonder bubbels enz.) op onze trainingen. Op die manier en binnen dit klimaat kunnen we ook in de toekomst mooie resultaten voor Judo Vlaanderen verzekeren. Ik ben heel blij met de succesvolle samenwerking tussen de technische staff (trainers, kiné, dokter). Er is een open communicatie waarbinnen alles besproken kan worden en steeds naar oplossingen wordt gezocht. Dit geeft vertrouwen aan de trainers en judoka’s wat zich hier ook uit in resultaten.”

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.