Update Corona-maatregelen

BURST – De Corona-cijfers blijven dalen, maatregelen versoepelen, maar het rijk van de vrijheid is nog niet helemaal daar. Hoe moet het ondertussen verder? Sowieso is het belangrijk om te weten dat Judo Vlaanderen zich houdt aan de regels van Sport Vlaanderen. Meer informatie kan je terugvinden op de website van Sport Vlaanderen. We pikken hierna de belangrijkste zaken eruit.

Algemeen

Tijdens het sporten zelf gelden er geen beperkende maatregelen. Sportactiviteiten kunnen op een normale manier plaatsvinden. We vragen alle sporters om zich in deze periode extra gedisciplineerd te gedragen en de geldende richtlijnen strikt op te volgen.

Mondmaskers

• Van zodra je een sportinfrastructuur betreedt, moet je verplicht een mondmasker dragen vanaf 12 jaar;
• Het mondmasker is verplicht voor iedereen in de gangen, tribunes en kleedkamers;
• Over het algemeen geldt mondmaskerplicht vanaf het moment dat je de sportinfrastructuur betreedt, behalve:
o Indien dit door de aard van de activiteit niet mogelijk is (tijdens het sporten, onder de douche, …);
o Om iets te eten of te drinken.

In principe moet je tijdens het sporten geen mondmasker meer dragen. Uiteraard is het wel toegestaan om een mondmasker te dragen indien je niet actief meesport en je nog wat voorzichtiger wil zijn. Dit is een keuze die de judoka/trainer zelf moet maken. Eens je actief bent op de mat wordt het dragen van het mondmasker afgeraden.

Reiniging

Het is belangrijk dat de tatami geregeld schoongemaakt of ontsmet wordt (cf. Basisprotocol Sport – vanaf 1 september 2021). Hier wordt niet verwacht dat dit na elke training is, maar wel op regelmatige basis. Ook het materiaal dat tijdens de activiteiten gebruikt wordt, moet regelmatig schoongemaakt of ontsmet worden, zeker als het door verscheidene personen gebruikt wordt. Zorg dus voor voldoende ‘spuitbussen’ met ontsmettingsmateriaal zodat ontsmetten op elk moment kan.

Wat indien er een besmetting is?

Contact tracing staat mooi uitgelegd vanaf pagina 10 in Basisprotocol Sport – vanaf 1 september 2021. Belangrijk is dat er een duidelijke en herhaalde communicatie is indien er een besmetting is. Communiceer over de te volgen procedures en maatregelen. Voorzie in de club een COVID-coördinator die dat mee zal opvolgen.

Thanée Herregodts
Events & Sponsoring

Aanmaak datum

28 februari 2022

Tag(s)

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.