Voorzitterswissel bij Judo Vlaanderen per 4 mei

Bart Demuynck (l) tijdens BK SEN 2019

BURST – Bart Demuynck, Voorzitter van Judo Vlaanderen, legt zijn mandaat als voorzitter neer. Beroepshalve gaat hij voor zijn werkgever in het buitenland een langdurige opdracht vervullen. “Gezien mijn buitenlandse opdracht in principe drie jaar zal duren, is dat net iets te lang en tevens onhandig om een goed voorzitter voor onze federatie te kunnen zijn,” aldus Bart Demuynck. “Op vraag van de collega’s bestuurders blijf ik voorlopig evenwel nog mijn mandaat als bestuurder vervullen, gezien COVID-19 ons heeft geleerd dat online vergaderen ook werkbaar is.”

Mike Van de Rostyne met Denise Baeten tijdens de IJF Conferentie op het WK in 2019

Mike Van de Rostyne neemt de fakel over. “Ik ben zeer blij dat Mike Van de Rostyne mij opvolgt als voorzitter, wat een zekere continuïteit en het behoud van de ervaring van de voorbije jaren garandeert. Mike wordt tevens ondervoorzitter van de Belgische Judo Bond. Jasper Lefevere wordt ondervoorzitter van Judo Vlaanderen en ook lid van de Belgische Judo Bond,” aldus nog de uittredende voorzitter.

Bart Demuynck (1ste dan) trad toe tot het Bestuursorgaan in 1999 en werd unaniem als voorzitter verkozen op de Algemene Vergadering van 2018 waardoor hij Kristof Van de Putte opvolgde. Een nuchtere kijk, vertrouwen schenken aan mensen, bemiddelen en probleemoplossend denken in crisissituaties typeerden hem als voorzitter. Onder zijn voorzitterschap verhuisde de federatie vanuit het huurpand in Zele naar een eigen vaste stek in Burst en werd de naamsverandering van Vlaamse Judofederatie naar Judo Vlaanderen, met de bijpassende logo-rebranding, een feit.

Wij wensen Bart en Mike succes in hun nieuwe uitdagingen!

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.