VTS-Trainersopleidingen judo 2.0

BURST – Vanaf 2023 stapt Judo Vlaanderen over op de vernieuwde opleidingsstructuur van de Vlaamse Trainersschool. Per opleidingsniveau werd bekeken of de trainer actief is in een participatiecontext of eerder een prestatiecontext en op welke ontwikkelingsfase de trainer zich richt.

De verschillende trainersopleidingen judo werden bijgevolg inhoudelijk bijgestuurd en aangepast aan het model voor lange termijn ontwikkeling Judo Vlaanderen (LTJO-JV) en de verschillende contexten waarin de trainer actief is. Samen met deze inhoudelijke wijzigingen werd ook ingezet op digitalisering van het lesmateriaal. De cursisten initiator die in 2022 in opleiding zijn, genieten zo reeds van heel wat ondersteunende leerpaden en beelden.

Ook structureel zien we een aantal interessante wijzigingen.
1. De algemene vakken en modules kunnen vrijblijvend afgewerkt worden (wel voor het eindexamen van de sportspecifieke opleiding);
2. De aspirant-initiatoropleiding wordt vervangen door de opleiding Start 2 coach judo;
3. We implementeren een nieuwe opleiding tot techniekexpert;
4. De instructeur B wordt éénvoudigweg instructeur.
5. De opleidingen vanaf instructeur tellen voortaan een extra module Levenslang leren (module 5)!


Benieuwd welke trainersopleidingen Judo Vlaanderen in 2023 aanbiedt? Alle opleidingen worden voorgesteld in onderstaande brochure of kan je bekijken via deze Link.

Een trainersopleiding volgen in 2023? Inschrijven kan vanaf november 2022 via deze link

Leen Dom
DSKO

Aanmaak datum

20 september 2022

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.