Week van de Official: editie 2023 komt eraan!

BURST – Het is nog even ver weg, maar van 7 tot 15 oktober 2023 zet de Vlaamse sportwereld opnieuw alle scheidsrechters, juryleden, tijdsopnemers, … in de bloemetjes tijdens de ondertussen traditionele ‘Week van de Official’. Immers, zonder officials, geen wedstrijden.

Dit jaar wordt op zoek gegaan naar de ‘official personality van het jaar’. Wordt een official van jouw judoclub de ‘official personality van het jaar’? Lees alles over deze campagne en de inzending van de kandidatuur van jouw clubofficial op de website van ‘Week van de Official’.

De ‘Week van de Official’ is een jaarlijks initiatief van de Vlaamse Sportfederatie en vertrekt vanuit 41 Vlaamse sportfederaties. De ‘Week van de Official’ wil respect en waardering tonen voor de wekelijkse inzet van de officials in Vlaanderen. Tijdens deze week organiseren sporters en sportclubs heel wat acties en initiatieven. Want in elke sportclub in Vlaanderen verdienen ook de officials het om even in de spotlights te staan.

Waarom deze campagne?

De aanwezigheid van een official wordt vaak als vanzelfsprekend gezien, maar toch zijn het – net als de sporters en (andere) vrijwilligers binnen de sportclub – mensen met een passie voor sport die in hun vrije tijd paraat staan. Het is niet altijd gemakkelijk om deze taak op te nemen. Daarom geven de organisatoren van deze campagne met plezier een duwtje in de rug én zeggen we een welgemeende dankjewel! En hopelijk kan de campagne nieuwe mensen warm maken voor deze belangrijke functie.

Vanuit Judo Vlaanderen roepen we dan ook al onze judoclubs, sporters, vrijwilligers en bestuursleden op om ook jullie officials te bedanken. Een filmpje, foto, rijmpje, attentie… Doe mee en deel jullie acties via #bedanktscheids en/of #bedanktjury op de sociale media!

Logo’s en campagnebeelden om je boodschap te versterken, kan je downloaden via deze link.

We kijken alvast uit naar de vele attenties! Succes!

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

28 augustus 2023

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.