Zes medailles voor Vlaamse kadetten op Europa Cup in Polen

BIELSKO-BIALA – Mooie prestaties van onze Vlaamse kadetten afgelopen weekend 10 en 11 oktober op de Cadet European Cup in het Poolse Bielsko-Biala. Van de achttien deelnemende judoka’s pakten er zes een medaille, drie gouden en drie bronzen plakken. Verder eindigden nog eens vier judoka’s op een top-5 plaats. Weliswaar een kleinschalig tornooi met een beperkte bezetting – 110 deelnemers – uit slechts zeven landen, m.n. België (18), Tsjechië (21), Estland (7), Kosovo (1), Litauwen (2), Slovenië (25) en uiteraard gastland Polen (36).

Een mooie Vlaamse delegatie

Ongeacht het beperkt aantal deelnemers, waren onze judoka’s alvast tevreden om opnieuw op de tatami in het krijt te treden na een lange periode van gemis aan internationale actie.

“Dit was een goed voorbereidingstornooi voor het verdere internationale seizoen met het EK als hoofddoel,” aldus Emile Merdin.

“Ik ben blij met de medaille, jammerlijk genoeg waren er niet zoveel tegenstanders, maar het geeft wel een mentale boost om terug op EJU-cup niveau te kampen,” vond Olivier Naert.

JV-Coach Sören Hapers met Olivier Naert en Emile Merdin

“Ik vond het een zeer mooie ervaring zeker na een lange periode zonder competitie. Tevens de 1ste keer dat ik op een EJU-cup kon kampen en dan ook zeer blij met mijn 3de plaats,” aldus Pjotr Debruyne.

“Ik ben gewoon heel blij terug op de competitiestart te staan! Geeft me terug een startpunt om van hieruit terug stappen vooruit te zetten,” vindt Remi Decorte.

“Ik ben blij om na een lange periode van inactiviteit terug het gevoel te hebben dat ik een doel had,” stelt Jutta Van Brabant.

“Het harde trainen van de laatste maanden werd door dit tornooi beloond met mijn 1ste gouden medaille op een EJU-cup,” klinkt een tevreden Ilman Nesirkoyev.

JV-Coach Sören Hapers met Nesirkoyev, Debruyne, Decorte & Van Brabant

“Desondanks de mindere bezetting van het tornooi door de omstandigheden, heeft dit zeker zijn nut gehad,” stelt Tijl Lindekens, Head Youth Development Judo Vlaanderen. “Na een lange periode zonder competitie konden de atleten na de proefwedstrijden in Tongerlo zich terug meten op een internationaal niveau. Bij zowel de debutanten als de meer ervaren atleten was er toch de nodige zenuwachtigheid en onwennigheid te merken. De in totaal 47 gevochten kampen door de Vlaamse atleten hebben zo toch gezorgd voor de nodige motivatie en ervaring. De resultaten waren wisselend, maar dit zorgt alvast terug voor een ijkingspunt voor atleet en trainer. Onze complementen gaan dan ook uit naar de organisatie die het mogelijk maakte om in alle veiligheid ons te laten genieten van onze geliefkoosde sport.”

Palmares

Goud
Olivier Naert (-50kg)
Emile Merdin (-55kg)
Ilman Nesirkoyev (-81kg)

Brons
Remi Decorte (-73kg)
Pjotr Debruyne (-90kg)
Jutta Van Brabant (-70kg)

4de plaats
Diana Ahkmetova (-52kg)

5de plaats
Ray Marnix (-60kg)
Gheron Lecompte (-66kg)
Noah Christiaens (-73kg)

Christian Pierre, Media & Communicatie

Aanmaak datum

13 oktober 2020

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.