Wereld Judo Dag komt eraan! Hoe viert jouw club deze judo-hoogdag?

BURST – Elk jaar opnieuw, op 28 oktober, viert de ganse judogemeenschap wereldwijd ‘Wereld Judo Dag’ (World Judo Day). Deze datum is gekozen omdat het de verjaardag is van de oprichter van judo, Kano Jigoro Shihan. Elk jaar kiest de Internationale Judofederatie (IJF) een nieuw thema om de educatieve waarden van onze sport te illustreren. Aangezien we allemaal worden getroffen door de wereldwijde gezondheidscrisis COVID-19, is het cruciaal om te laten zien dat we samen sterker staan, vandaar het thema van dit jaar: ‘Samen Sterker’ (Stronger Together).

Een gemeenschap is de som van veel dingen, een conglomeraat van idealen, principes en vooral mensen. Het zijn individuen die voorstellen en accepteren om bij elkaar te blijven, om altijd samen te bouwen, vooruit te gaan, te evolueren, te leven en te sterven. Het is de epiloog van de grootsheid van de mensheid omdat ze begrijpen dat de groep altijd machtiger zal zijn dan de persoon.

‘Samen sterker’ is een belofte om te laten zien dat we ons inzetten voor een betere samenleving. Door voorzichtige gebaren te respecteren, die nodig zijn om infecties te voorkomen, nodigt de IJF jullie allemaal uit om deel te nemen aan de viering van Wereld Judo Dag. Aangezien dojo’s heropenen en wedstrijden opnieuw beginnen, is het tijd om te laten zien dat we samen altijd beter zijn.

“Ter gelegenheid van Wereld Judo Dag moeten we meer dan ooit verenigd zijn. Het is een moeilijke tijd voor iedereen en voor de samenleving, maar samen kunnen we deze moeilijke periode overwinnen,” aldus IJF-voorzitter Marius Vizer.

IJF roept bijgevolg alle judoka’s, clubs, federaties en judofans op om een activiteit of evenement te organiseren, gerelateerd aan het thema ‘Samen Sterker’, om elkaar te helpen en te ondersteunen. U kunt uw gemeenschap helpen, uw omgeving schoonmaken, materiaal verzamelen, mondmaskers uitdelen, … de lijst is eindeloos.

Vertel ons wat ‘Samen Sterker’ voor jou betekent. Deel uw ideeën en projecten op sociale media met #WorldJudoDay en #StrongerTogether. Je kan jouw actie ook delen met JUDO VLAANDEREN (communicatie@judovlaanderen.be) en de IJF (press@ijf.org).

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

12 oktober 2020

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.