Campagne #kijknietweg bij grensoverschrijdend gedrag & aanverwante bijscholingen

BURST – Mentale en fysieke mishandeling van atlteten, seksueel grensoverschrijdend gedrag en misbruik … het is verfoeilijk, maar het valt voor jammer genoeg. Immers, de voorbije maanden en jaren kwamen verschillende gevallen van grensoverschrijdend gedrag in de sportsector aan het licht. Omdat taboes, schuld, schaamte en angst een grote rol spelen, ervaren slachtoffers en omstaanders vaak barrières om de stap te zetten naar hulpverlening.

Daarom lanceert ICES samen met Hulplijn 1712 een campagne over grensoverschrijdend gedrag in de sportsector. Centrale boodschap: kijk niet weg en contacteer Hulplijn 1712 als je vragen hebt over grensoverschrijdend gedrag. Tijdens de campagne richt 1712 zich in de eerste plaats op omstaanders van psychisch, lichamelijk en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Meer info over de campagne lees je op de website van ICES.

Interessante bijscholingen

Tegelijk willen we onze leden aanmoedigen zich in te schrijven voor twee interessante bijscholingen georganiseerd door Dynamo Project omtrent ethisch sporten, m.n.

26/10 – 19h15-22h15

Bijscholing “Sport met grenzen – Aanpakken van lichamelijk en seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport”

16/11 – 19h15-22h15

Bijscholing “Aan de slag als aanspreekpersoon integriteit in je sportclub (club-api)”

Als federatie moedigen wij onze clubs aan een club-api aan te stellen. In het nieuwe beleidsplan wordt daar trouwens tevens op ingezet. Hierdoor kan je als club bovendien extra punten sprokkelen voor het JeugdJudoFonds.

Christian Pierre, Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.