Bedankt Robert!

BURST – Afgelopen weekend namen we afscheid van elitecoach Robert Krawczyk. Hij leidde gedurende meer dan 7 jaar onze elites tijdens trainingen en competities in binnen- en buitenland.

Robert Krawczyk als coach op de Grand Prix in Zagreb (IJF World Judo Tour 2019)

In september 2013 werd Robert Krawczyk, na een succesvolle carrière als topjudoka, bondscoach bij Judo Vlaanderen.

De Poolse Robert Krawczyk kroonde zich Europees Kampioen in Belgrado (2007) en maakte lange tijd deel uit van het Poolse nationale judoteam. Zijn beste prestaties naast de Europese titel (-81kg) waren een 5de plaats op Olympische Spelen van Athene (2004), een 7de plaats in Beijing (2008) alsook brons op de Wereldkampioenschappen in Osaka (2003) en driemaal brons op het EK (2000, 2002 en 2005). Hij was tevens lid van het Poolse team dat Europees brons won in 2012.

“Roberts technisch en tactische bagage was een belangrijke meerwaarde voor onze judoka’s,” stelt Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx. “Met zijn dynamische demonstraties en duidelijke opdrachten wist hij onze judoka’s te motiveren en naar een hoger niveau te brengen. Hij had bovendien een zeer goede connectie met de judoka’s. Het hoogtepunt onder zijn leiding was de bronzen medaille van Dirk Van Tichelt op de Olympische Spelen te Rio. Robert droeg de waarden van het judo eveneens naast de mat uit. Ik wens Robert te bedanken voor de goede samenwerking en wens hem tevens veel succes in de toekomst!”

Christian Pierre,
Media & Communicatie

Aanmaak datum

21 december 2020

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.