Geen Vlaamse Judoka’s naar Europese jeugdkampioenschappen in Kroatië

BURST – Judo Vlaanderen heeft beslist om geen judoka’s af te vaardigen naar Europese kampioenschappen voor Junioren en U23 in Porec, Kroatië. Deze vinden plaats van 4 t.e.m. 6 november en van 9 t.e.m. 10 november a.s. respectievelijk.

Gezien de huidige toestand waarin Vlaanderen zich bevindt tijdens deze tweede golf van de Corona-pandemie is het onze maatschappelijke plicht als sportfederatie om de opgelegde en aangeraden veiligheidsmaatregelen van de Vlaamse overheid te volgen. Het bestuursorgaan van Judo Vlaanderen heeft dan ook beslist om geen delegatie naar deze EKs af te vaardigen.

We beseffen maar al te goed dat dit een zeer grote teleurstelling betekent voor de geselecteerde judoka’s, na al het harde werk ter voorbereiding van het EK. Judoka’s en trainers hebben samen in vertrouwen toegewerkt naar deze EKs. Echter, gezien de huidige toestand kunnen we niet anders dan de morele en medische argumenten te laten doorwegen.

Het thema van de World Judo Day van dit jaar indachtig – Stronger Together – zijn we ervan overtuigd dat we samen deze pandemie kunnen overwinnen. Volharding is een kwaliteit die niet ongekend is bij judoka’s. Samen gaan we betere tijden tegemoet.

We betreuren het dat onze Waalse zusterfederatie FFBJ toch een delegatie wenst uit te zenden. De adviezen van onze overheden zijn duidelijk en de ernst van de Belgische gezondheidscrisis vraagt ons om de nodige maatregelen te nemen.

De Vlaamse selectie bestond uit de volgende judoka’s:

JUN
Heren: Demets (-60kg), Altemirov (-60kg), Ponnet (-73kg), Van Den Herrewegen (-81kg), Kagermanov (-81kg), Dewulf (-90kg)
Dames: Van Biesbroeck (-52kg), Meeuwssen (-70kg), Verschaere (-78kg), Schrenk (-78kg)

U23
Heren: Casse (-73kg), Foubert (-81kg)
Dames: Ryheul (-52kg), Delen (-63kg)

Aanmaak datum

29 oktober 2020

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.