Beslissing over activiteiten binnen Judo Vlaanderen

BURST- We moeten er niet flauw over doen. De huidige verstrengde Corona-maatregelen die de ganse sportsector vrijwel opnieuw lamleggen, zijn alles behalve fijn, maar noodzakelijk om deze pandemie de baas te kunnen. Judo Vlaanderen neemt daarin als federatie ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en blijft tevens operationeel om haar leden te ondersteunen in deze moeilijke tijden.

De verstrengde maatregelen hebben evenwel een invloed op de werking en planning van de federatie. Zo worden alle tornooien, inclusief de jeugdkampioenschappen, voorlopig opgeschort tot 1 maart 2021.

Trainingen, SDS en andere activiteiten die georganiseerd worden door JV en/of de provincies worden tevens voorlopig opgeschort tot bovenvermelde datum. Uiteraard zullen we, van zodra de Corona-maatregelen versoepelen en dus ook de evolutie van het virus het toelaat, de toestand opnieuw evalueren teneinde deze activiteiten herop te starten zodra dit verantwoord kan.

We ijveren bovendien voor een graduele herlancering van alle activiteiten. We begrijpen maar al te goed dat het karakter van trainingen kan verschillen. Zo gebeuren bijvoorbeeld kata-trainingen steeds met dezelfde partner op voldoende afstand van derden, wat uiteraard een andere aard van activiteit is dan een provinciale of federale randori-training. Dit zullen we ook zo bepleiten op de daarvoor voorziene fora.

Het is tevens de bedoeling dat we ons optimaal organiseren zodat alle kandidaten van de geplande SDS zo snel als mogelijk op een verantwoorde wijze hun examen kunnen afleggen. Daarbij zijn dus serieuze, flexibele inhaalmanoeuvres zeker mogelijk. We begrijpen dat het heel vervelend is dat sommigen hun examen al enkele keren uitgesteld zagen, niettemin zijn we verplicht de regelgeving te volgen. We hopen hiermee toch meer duidelijkheid te geven in deze nooit geziene omstandigheden.

Verder wensen we al onze clubs veel sterkte toe om zich doorheen deze lastige momenten te loodsen. We hopen dat jullie als club creatief zijn om al jullie judoka’s te blijven enthousiasmeren in deze periode. Alle judoka’s verdienen extra aandacht om binding te behouden met hun geliefde judoclub.

Er zal tevens een aangepast reglement voor het JeugdJudoFonds 2020 worden gecommuniceerd dat rekening houdt met de huidige omstandigheden en dat bepaalde inspanningen van clubs extra zal belonen.

Op 19 november a.s. organiseren we een eerste digitale inspiratiesessie waarop onze trainers ideeën aangereikt zullen krijgen ter afwisseling van de reguliere trainingen, gezien de beperkte mogelijkheden. We beginnen met een beperkt aantal trainers, evalueren en hopen op die manier vele trainers te kunnen helpen om samen creatief te zijn in deze zware tijden voor de sport in het algemeen, en voor het judo in het bijzonder.

We blijven dan ook in deze moeilijke dagen bereikbaar. Aarzel bijgevolg dus niet om contact met ons te nemen indien er vragen zijn.

Sophie Block
Operationeel Manager

Aanmaak datum

29 oktober 2020

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.