Judoka Lien Meeuwssen uitgeroepen tot sportpersoonlijkheid UA 2020

BURST/ANTWERPEN – Jaarlijks vindt op de Universiteit Antwerpen (UA) midden februari de prijsuitreiking van de Panathlon Antwerpen en PCU Antwerpen Sportpersoonlijkheden plaats. De editie van 2020 wordt omwille van de pandemie volledig online gebracht. Het concept blijft echter hetzelfde, er worden twee trofeeën uitgereikt aan personen uit de sportwereld die reeds op een mooie carrière kunnen terugblikken.

Topsportstudent UA 2020

Lien Meeuwssen Laureaat ‘Ere-rector Francis Van Loon Award 2020’

Judoka Lien Meeuwssen (Judo (-70kg) – Revalidatiewetenschappen) ontving de Ere-rector Francis Van Loon Award. Zij was één van de genomineerde UAntwerpen topsportstudenten voor haar verdienstelijke sportprestaties in combinatie met haar studie. Uit een lijst van meer dan 80 UAntwerpen topsportstudenten volgden drie nominaties voor studenten die in 2020 minstens voor het derde jaar op rij hun studie aan de UAntwerpen opnemen. Ze weten dit op een succesvolle manier te combineren met hun sportieve carrière.

Bekijk hier de video.

Judoka Lien Meeuwssen (Judo (-70kg) – Revalidatiewetenschappen) won de Award van de andere genomineerden, m.n. Laura Luyten (Paardensport (dressuur) – Rechten) en Steven Pattyn (Wielersport (wegwielrennen) – Revalidatiewetenschappen).

“Leuk om na een jaar van weinig wedstrijden toch nog een trofee te kunnen ontvangen. Ik vind het ook heel tof dat via het uitreiken van deze trofee, er erkenning wordt gegeven niet alleen voor mezelf, maar ook voor alle andere topsporters die werken met een niet evidente combinatie topsport en studies.”

Lien Meeuwssen pakte zilver op de European Open in Warsaw 2020

Lien Meeuwssen – 20 jaar
Bachelor Revalidatiewetenschappen – Judo -70kg
Highlights:
• World Cup: 2de plaats European Open Warsaw (2020);
• Internationaal Toernooi: 2de plaats International Belgian Adidas Judo Open Herstal (2020);
• Internationaal Toernooi: 2de plaats Dutch Open Espoir U21 Eindhoven (2020);
• Belgisch Kampioenschap U21: 1ste plaats (2020);
• EK selectie 2020: Judo Vlaanderen nam niet deel omwille van de coronacrisis;
• Belgisch Kampioenschap U21: 2de plaats (2019);
• Internationaal Toernooi: 3de plaats Tournoi Label Excellence De Wasquehal (2019);
• Belgisch Kampioenschap U21: 3de plaats (2018).

Alle studenten aan de UA kunnen hun stem uitbrengen via deze link.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.