Selectie EK SEN in Lissabon

BURST – Van 16 tot en met 18 april a.s. gaat in het Portugese Lissabon het Europees kampioenschap voor senioren door. België zal er worden vertegenwoordigd door tien judoka’s, zes geselecteerd door Judo Vlaanderen, vier door Waalse zusterfederatie FFBJ. We zetten ze hierna even op een rijtje.

Selectie Judo Vlaanderen

Ellen Salens (-48kg)
Amber Ryheul (-52kg)
Mina Libeer (-57kg)
Jeroen Casse (-73kg)
Matthias Casse (-81kg)
Toma Nikiforov (-100kg)

Coaches: Mark van der Ham en Damiano Martinuzzi

Selectie FFBJ

Ann Sophie Jura (-48kg)
Sophie Berger (-78kg)
Kenneth Van Gansbeke (-66kg)
Sami Chouchi (-81kg)

Gabriella Willems (-70kg) maakte ook deel uit van de selectie, maar moet afhaken door een blessure opgelopen op de GS in Antalya.

Coaches: Cédric Taymans en Frédéric Georgery

Wedstrijdritme

De stage in Brugge: laatste EK-voorbereiding

Voor de tweede keer op rij gaat het EK door onder ‘Corona’-omstandigheden. Het ontbreken van wedstrijdritme en de gevolgen van de eerste lockdown speelden parten in de voorbereiding van onze judoka’s op het vorige EK in Praag. Van de deelnemende JV-atleten haalde enkel Matthias Casse het podium en keerde huiswaarts met een bronzen medaille. Ondertussen werden de veiligheidsprotocollen geoptimaliseerd en organiseerden EJU en IJF een reeks events waaraan onze judoka’s deelnamen en tevens met medailles van terugkeerden. Een goede basis voor een betere voorbereiding naar het nakende EK in Portugal.

Persbelangstelling voor het nakende EK in Portugal

”Het vorige EK vond niet zo lang geleden plaats in Praag. Toen hadden we een hele periode hard getraind, maar bijna aan geen enkele competitie deelgenomen omwille van de Corona-pandemie,” aldus Koens Sleeckx, Technisch Directeur Topsport. “Ondertussen is er vanuit de Internationale Judofederatie een goed protocol opgesteld zodoende we op een veilige manier aan wedstrijden kunnen deelnemen. Zo weten we veel beter waar we staan inzake voorbereiding. Systematisch hebben we gewerkt aan de verschillende noden die we de afgelopen periode hebben waargenomen en we geloven dan ook dat we mooie resultaten kunnen behalen. Het grote piekmoment van het seizoen ligt evenwel nog iets later, met name bij het WK in Boedapest, en uiteraard de Olympische Spelen in Tokio.”

De wedstrijdscherpte en het volume aan trainingen werd de afgelopen periode opgevoerd. “Afgelopen weekend konden we voor onze topsporters in Brugge een laatste trainingsstage organiseren met dank aan Sport Vlaanderen. Dit biedt ons de kans alles goed af te stellen in de laatste rechte lijn naar dit EK. We reizen met vertrouwen richting Lissabon, maar weten ook dat de concurrentie groot zal zijn,” aldus nog de Technisch Directeur.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.