Vier judoka’s naar Grand Slam in Boedapest

BURST – Vier Vlaamse judoka’s komen dit weekend in actie op de Grand Slam in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, de eerste etappe op de IJF World Judo Tour van dit seizoen en een eerste kans om punten te sprokkelen voor de uitgestelde Olympische Spelen van Tokio in 2021.

Gezien de strikte veiligheidsreglementering inzake Corona wordt het geen Grand Slam zoals judoka’s en judofans gewoon zijn. De IJF hanteert immers strikte maatregelen zoals de medische tests voorafgaand aan het toernooi, die elke deelnemer moet hebben afgelegd. Zowel atleten als officials zullen in een bubbel leven, om elke vorm van besmetting te voorkomen. Ze reizen alleen van het hotel naar de arena, waar ze de veiligheidsafstand dienen te respecteren. Het gebruik van het masker zal verplicht zijn, waarbij handen wassen vaak zal worden aangemoedigd. De IJF kondigt bovendien een haast martiale bewaking van de veiligheidsvoorschriften aan.

Judo Vlaanderen zendt vier atleten uit, met name Ellen Salens (-48kg), Amber Ryheul (-52kg), Mina Libeer (-57kg) en Toma Nikiforov (-100kg).

De judoka’s worden begeleid door JV-coaches Mark van der Ham en Damiano Martinuzzi.

Dirk Van Tichelt (-73kg) en Matthias Casse (-81kg) melden af wegens kwetsuren.

“Een kleine blessure, waarvan ik nog niet helemaal hersteld ben, dwingt me om de Grand Slam van Boedapest aan me te laten voorbijgaan,” stelt Matthias. “Ik heb deze beslissing genomen in overleg met mijn coach Mark van der Ham, en technisch directeur Koen Sleeckx. We waren het er snel over eens dat ik geen risico moest nemen en beter volledig kan herstellen vooraleer de kampen te hervatten. Dit is uiteraard een enorme teleurstelling voor mij, want, zoals velen, keek ik er enorm naar uit om na al die maanden weer aan de competitie deel te nemen,” aldus nog de Europese kampioen en Vicewereldkampioen van 2019.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.