WK Judo in Doha: Foubert en Chouchi uitgeschakeld in voorronde

BURST/DOHA – Op de vijfde dag van het Wereldkampioenschap judo in Doha, kwamen twee Belgische judoka’s in actie, m.n. Karel Foubert (-90kg/JC Olympia Brugge) van Judo Vlaanderen en Sami Chouchi (-90kg/JC La Chênaie) van zusterfederatie Judo Wallonie-Bruxelles.

Karel Foubert (-90kg/JC Olympia Brugge) werd vroegtijdig uitgeschakeld in de voorrondes. In de eerste ronde stond hij tegenover de Rus Mansur Lorsanov die op het WK uitkomt onder de vlag van Individual Neutral Athletes (INA). Karel had het knap lastig met zijn tegenstander en pakte twee strafpunten. Aan het einde van de kamp scoort Lorsanov een punt via waza-ari. Met vijftien seconden op de klok te weinig voor Karel om tegen te scoren.

“Ik keer teleurgesteld terug naar huis,” reageert Karel vanuit Doha. “Ik heb niet het judo kunnen tonen dat ik wou. Lorsanov was een stevige tegenstander. Ik geraakte niet door de kumikata. Mijn tactisch plan had ik nochtans vrij goed uitgevoerd, maar op het einde van de kamp maakte in een foutje waardoor hij waza-ari kon scoren. Toen realiseerde ik mij dat het moeilijk werd om dat nog recht te zetten. Ik had meer verwacht van die kamp. Ik zal nog meer van die kleine aanvallen moeten plaatsen zodat ik nog meer in actie blijf en minder passief overkom. Mijn ambities voor dit WK lagen natuurlijk hoger. Ik wou met open geest hier naartoe komen en mijn beste judo laten zien. Dat is echter niet gelukt. We gaan nu focussen op de volgende tornooien. Dat wordt eerst de Grand Prix in Oostenrijk waar ik extra gemotiveerd zal zijn. De lessen die ik trek uit deze eerste WK-deelname is dat ik dicht bij de top zit, maar dat ik nog wat verder dien te sleutelen aan mijn judo. Dus genoeg huiswerk voor de komende weken en maanden.”

Ook Sami Chouchi (-90kg/JC La Chênaie) van JWB strandt in voorrondes. In de derde ronde verliest hij op strafpunten tegen voormalig wereldkampioen Noël van ’T End (NED).

Reacties van beide judoka’s op Sporza.

Morgen, 12 mei, komt met Toma Nikiforov (-100kg) als laatste judoka van de Belgische delegatie in actie.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

11 mei 2023

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.