WK Judo in Doha: vroegtijdige uitschakeling Salens, 5de plaats voor Verstraeten

BURST/DOHA – Na een bye in de eerste ronde op het WK Judo in Doha werd Ellen Salens (-48kg/JS Merelbeke) in de tweede ronde uitgeschakeld door de Italiaanse Francesca Milani. Balen dus voor de JV-judoka. “De teleurstelling is in het algemeen groot,” reageert ze vanuit Doha. “Ik heb het niet enkel over dit WK, maar over het afgelopen seizoen tot nu toe. Alles lijkt de tegenovergestelde richting uit te gaan. Ik weet dat Milani te kloppen is want in het verleden heb ik al van haar gewonnen. Ik had geen verwachtingen van de kamp, ik wou het gewoon naar me toe trekken. Een fout in mijn positionering heeft me de kamp gekost. We hebben het nog steeds over sport op het hoogste niveau waar een kleine fout je duur komt te staan. Het is nu te vroeg om lessen te trekken of conclusies te nemen. De emoties nemen hiervoor nog te veel de overhand.”

Jorre Verstraeten (-60kg/RJC Inter Gembloux-Wavre) van zusterfederatie Judo Wallonie-Bruxelles verliest de kamp om het brons op strafpunten na een slopende wedstrijd tot meer dan vijf minuten in de verlengingen. Goed dus voor een verdienstelijke vijfde plaats.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

7 mei 2023

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.