Zeven Vlaamse judoka’s naar EK Senioren in Praag

Praag, de Tsjechische hoofdstad
Praag, de Tsjechische hoofdstad, schouwtoneel van het EK voor senioren

BURST – Judo Vlaanderen vaardigt zeven judoka’s af naar het Europees kampioenschap voor senioren. Het EK gaat door in de Tsjechische hoofdstad Praag van 19 tot 21 november e.k. Het tornooi valt onder strenge veiligheidsmaatregelen als gevolg van de Corona-pandemie. Atleten dienen twee negatieve Coronatests voor te leggen die maximaal vijf dagen oud zijn met 48 uur verschil in tijd van afname. Ter plaatse worden de judoka’s nogmaals getest.

Het EK gaat door in de O2 Arena van Praag.

Selectie

De selectie van Judo Vlaanderen ziet eruit als volgt:

Heren

Jeroen Casse (-73kg)
Matthias Casse (-81kg)
Toma Nikiforov (-100kg)

Dames

Ellen Salens (-48kg)
Amber Ryheul (-52kg)
Mina Libeer (-57kg)
Roxane Taeymans (-70kg)

De judoka’s worden begeleid door JV-coaches Mark van der Ham en Damiano Martinuzzi.

Senioren wel, junioren niet

Dat Judo Vlaanderen de senioren wel uitzendt naar het EK en de junioren en U23 niet, doet waarschijnlijk wenkbrauwen fronsen. Er is echter een logische verklaring voor. “Als Vlaamse sportfederatie volgen we nauwgezet de richtlijnen en het advies van de Vlaamse overheid en de betrokken instanties inzake sport, dat is ook onze maatschappelijke plicht,” stelt Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx. “Voor onze jeugd kregen we een negatief advies aangezien dat amateursporters zijn. Voor de senioren is dat anders. Dat zijn elite-atleten. Andere regels dus. Ook het voetbal kan doorgaan. Daar kan je het een beetje mee vergelijken. Daarnaast is het belang van de competitie ook veel groter aangezien er kwalificatiepunten te verdienen zijn voor de Olympische Spelen wat uiteindelijk onze kerntaak is.”

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.