Callant Cup 2021: Stand van zaken & FAQ

BURST – Dat de Callant Cup 2021 een speciale editie zal worden, hebben we al door. Dat we er echter volop zin in hebben, dat is ook zeker!

Ook al staat de teller momenteel (nog maar) op 33 herenploegen en 17 damesploegen, is er zeker nog ruimte om nieuwe teams te begroeten.

Is de annulering van de inschrijving kosteloos?

Jazeker, indien deze annulering gebeurt vòòr de opgegeven deadline van 30/09/2021.

We willen peilen naar de interesse van de clubs wetende dat deze clubs nu nog niet al hun leden hebben kunnen verwelkomen. Daarom dat we dit nu op deze manier doen.

Hoe meer clubs hun inschrijving bevestigen, hoe beter we alles kunnen organiseren. De deadline in september is namelijk heel strak en we weten bijvoorbeeld nog niet of we voor de tweede dag drie locaties nodig hebben of hoeveel matten we nodig zullen hebben in Gent.

Vandaar een oproep aan alle niet-ingeschreven clubs waarvan de waarschijnlijkheid er is dat ze gaan meedoen, schrijf je aub in.

Krijgen we een bevestiging zodra we ingeschreven zijn?

Aangezien we wachten tot eind september lijkt het ons nu nog te vroeg om hier gevolg aan te geven. We gaan begin september een confirmatiemail uitsturen en de volgende stappen meegeven over hoe de judoka’s ingeschreven dienen te worden. Het uitleendocument hebben jullie reeds gekregen en daar kunnen jullie al de nodige actie(s) voor doen.

Wordt het klassement tijdens deze editie 2021 gangbaar? Wat betekent het dan als een club zich niet inschrijft voor de editie van 2021?


Indien je deze editie niet zou deelnemen, begin je voor de volgende editie inderdaad in de laagste reeks zoals aangegeven in het reglement. We denken dat de hoogste afdelingen zeker gaan inschrijven, ook al is het met meer lokale judoka’s om zo hun ranking te behouden.

Er zijn onbeperkte uitleenmogelijkheden. Wil dit dan ook zeggen dat er onbeperkt aantal uitgeleende judoka’s op de mat mag staan?

Dit klopt. Er zijn zowel onbeperkte uitleenmogelijkheden, alsook een onbeperkt aantal uitgeleende judoka’s die op de mat mogen staan. Wel blijft er een limiet op het aantal buitenlandse judoka’s op de mat. Deze verandering bestaat om het de clubs gemakkelijker te maken om aan een team te komen.

Ook zijn er onbeperkt aantal teams mogelijk vanuit een club. Opgepast, het is steeds in het voordeel van de club om hun eigen judoka’s voorop te stellen en te laten deelnemen. We vinden het echter de plicht van de club om indien ze verscheidene teams hebben, de jongeren een kans te geven op hun niveau.

Zijn er nog veranderingen in het reglement voor deze editie?

Het reglement is aangepast aan de SOR, hetgeen wat veranderingen impliceert. Zowel het aantal aanwezige judoka’s in de hoogste reeksen als de puntentelling zijn veranderd. Verder dient bijvoorbeeld een judoka zonder tegenstander niet te groeten. Deze veranderingen, alsook het hele reglement kan je nalezen in een aangepaste versie op de website.

Quid COVID-19-maatregelen?

De dan vigerende coronareglementering zal worden toegepast; het is te vroeg om hier reeds over te communiceren.
Nog niet ingeschreven? Inschrijven Callant Cup 2021 nu mogelijk.

Vragen?

Contacteer dan Thanée Herregodts, onze nieuwe medewerker events via thanee.herregodts@judovlaanderen.be.

Aanmaak datum

19 augustus 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.