Hoofdtrainers en trainers terug correct aan de slag na Corona

BURST – Wij hebben als federatie in tijden van Corona niet stil gezeten en volop ingezet op de digitalisering en facilitering van het inschrijving systeem. Zo zijn er toch een aantal wijzigingen waar een hoofdtrainer of trainer rekening mee dient te houden. We lijsten even op.

Aanvraag Shodan-Shiken 1ste t/m 5de Dan

De aanvraagprocedure voor de examens en herexamens worden ook via het eventsysteem van Judo Vlaanderen ingegeven door de hoofdtrainer of clubbeheerder (steeds in samenspraak met de hoofdtrainer).
Neem zeker ook de volledige handleiding erbij met meer informatie.
Enkel hoofdtrainers en clubbeheerders kunnen een kandidaat inschrijven voor een (her)examen Shodan-Shiken. Dit gebeurt steeds in onderling overleg.
De digitale inschrijvingslinken van alle events zijn terug te vinden in de “evenementen kalender” van Judo Vlaanderen.
Opgelet: aparte linken voor inschrijving EXAMEN en voor inschrijving HEREXAMEN (andere bedragen betaling)
De hoofdtrainer geeft hiermee de toestemming om de kandidaat voor te dragen voor een dangraad verhoging.
Zeer belangrijk: de aanvraag is pas definitief wanneer voldaan is aan de 3 onderstaande punten tegen de uiterlijke inschrijvingsdatum

  1. Digitale registratie punten in ledendatabase voor de controlevoorwaarden via wedstrijdweg of technische weg (via scan kaarten naar Silvia.Buysens@JudoVlaanderen.be);
  2. Online betaling voor examen of (her)examen: opgelet de inschrijving is pas definitief na de online betaling via Multi Safe Pay! Zorg dat deze tijdig wordt uitgevoerd! Deze kan na inschrijving door clubbeheerder in orde gemaakt worden;
  3. (Digitale) pasfoto: enkel voor het examen van 1ste dan.

De hoofdtrainer en deelnemende judoka zijn zelf verantwoordelijk voor het tijdig in orde maken van het aanvraagdossier. Indien niet is voldaan aan één van de bovenstaande voorwaarden zal het dossier niet behandeld worden.

Zeer belangrijk: de inschrijvingskosten wijzigen vanaf september 2022. Zie in handleiding punt 1.4 Betaling (her)examen.

Toelichting 6de Dan en hoger

Eigen aan onze judosport is het gebruik van een gradensysteem. Aangezien een judoka zich voor de graad van 6de Dan (of hoger) niet spontaan kan aanbieden op een Shodan Shiken, is er een toelichting opgemaakt die het proces beschrijft dat bepaalt hoe en wanneer een judoka uitgenodigd wordt tot kandidaat 6de Dan (of hoger). Vanaf de graad van 5de Dan kan een kandidaat starten met de opmaak van zijn/haar digitale curriculum.

Ga zeker een kijkje nemen:

Kalender Shodan Shiken 2022 en 2023

Shiai

De Tsukinami Shiai is een periodieke wedstrijd voor judoka’s vanaf U18 en 1ste Kyu , die zes keer per jaar over heel Vlaanderen wordt georganiseerd waarbij elke judoka een gelijke kans krijgt om aan dit event deel te nemen. Reglement Shiai.

Vooraf inschrijven voor de Shiai is verplicht. Vanaf 2022 worden geen inschrijvingen ter plaatse meer aanvaard. Bij de inschrijving dient het (vermoedelijke) gewicht opgegeven te worden.

De digitale inschrijvingslinken van alle events zijn terug te vinden in de “evenementen kalender” van Judo Vlaanderen.

Kalender Shiai 2023

Trainingen kata en techniek

Judo Vlaanderen werkt vanaf september 2021 met voorinschrijvingen met als doel de digitale punten registratie voor de deelname aan de trainingen te kunnen automatiseren.

Welke trainingen worden bedoeld?
• Provinciale kata-trainingen (Lichtervelde, Merelbeke, Opwijk, Mortsel, Genk)
• Regionale kata-trainingen (Tielt, Zwijndrecht, Laakdal)
• Kata hogere graden (Zwijndrecht)
• Regionale technische trainingen (Tielt, Zwijndrecht, Laakdal)

Schrijf je dus vooraf in om je deelnamepunten voor deze trainingen automatisch te verkrijgen. Ben je ingeschreven, maar kan je toch niet aanwezig zijn, schrijf je dan ook uit. Ter plaatse dien je (nog tijdelijk) een aanwezigheidslijst te ondertekenen als bevestiging van uw aanwezigheid.
Ben je niet vooraf ingeschreven maar wil je de training nog bijwonen? Dat kan, maar dan zal je geen deelname punten verkrijgen voor deze trainingssessie.

Digitalisatie Shiai- en technische kaarten

Je oude kaarten nog niet laten digitaliseren? Stuur dan zo snel mogelijk een scan van je kaarten (voorzijde en achterzijde) naar Silvia.Buysens@JudoVlaanderen.be om de punten te laten digitaliseren.

Silvia Buysens

Aanmaak datum

16 februari 2022

Type

Tag(s)

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.