Inzamelactie judomatten voor FFBJ-clubs getroffen door waterschade

LOMMEL/BURST – Laten we eerlijk zijn. De vreselijke beelden van de wateroverlast in het zuiden van ons land van de laatste dagen zijn op ons netvlies gebrand. Je zal maar pech hebben en in plaatsen zoals Verviers, Pepinster of Rochefort wonen. Mensen die een heel leven iets hebben opgebouwd, zijn plots alles kwijt. Dramatisch … Een dag van nationale rouw is dan ook gepast. Heel het land leeft mee.

Minder dramatisch, maar ook heel erg, is dat ’s lands judogemeenschap niet gespaard is gebleven van de waterellende. In heel wat dojo’s ten zuiden van de taalgrens drijven de tatami’s letterlijk doelloos in het rond … klaar voor de vuilnisbak. Net nu het coronavirus bijna verslagen is en binnenkort alle judoactiviteiten terug in volle glorie kunnen opstarten.

Judoka’s zijn elkaars tegenstander op de mat. Ernaast echter … Judo is een sport met waarden. Als judoka’s dragen we die waarden immers hoog in het vaandel. Als onze vrienden in nood zijn dan gaan we toch helpen, niet? Solidariteit is onder judoka’s geen holle slogan.

Inzamelactie

Vandaar het idee om een inzamelactie van judomatten op poten te zetten om onze Waalse vrienden te helpen opdat zij in september net als onze Vlaamse clubs tevens het nieuwe judoseizoen kunnen aanvatten. Samen terug op de tatami. Zoals het hoort!

Jean-Jacques Melotte van Judoteam Agglorex Lommel neemt de ganse logistieke coördinatie van deze actie op zich. Wie Jean-Jacques kent, weet dat dit prima zal verlopen. Verhuisfirma Hoeks heeft zich reeds geëngageerd om gratis een verhuiswagen ter beschikking te stellen om de matten te vervoeren naar de geteisterde dojo’s.

Clubs die matten willen schenken, nemen vòòr 15 augustus contact met Jean-Jacques via GSM 0475/280194 of e-mail jean.jacques.melotte@skynet.be om de levering af te spreken.

Inzamelpunten

Er worden 2 inzamelpunten voorzien, met name Sporthal De Soeverein in Lommel voor clubs uit provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant en het Vlaams Judohuis te Burst voor clubs uit provincies Oost- en West-Vlaanderen. Lukt het niet om de matten naar deze inzamelpunten te brengen, neem je best contact met Jean-Jacques om samen naar een oplossing te zoeken.

Laten we solidair zijn. Onze judogemeenschap stopt niet aan de taalgrens.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

20 juli 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.