JV-afvaardiging op Medisch seminarie van de EJU

BURST/TBILISI – Op 20 en 21 oktober jl. vond het medische seminarie van de Europese Judo Unie (EJU) plaats in Tbilisi, Georgië.

Presentaties over verscheiden topics stonden op het programma, m.n. blessurestatistieken; meettechnologieën in preventieve capaciteiten; aangepast judo, slaapstudies en risico’s van shime waza.

Er werd tevens consequent ingegaan op items zoals gewichtsverlies in de sport en het correct identificeren van blessures, met name in vingers, wat uitermate vaak voorkomt.

Tot slot werd de controverse rond transgenderatleten belicht, waarbij werd gekeken naar verklaringen van het IOC en informatie uit talrijke onderzoeken.

Naast Dr. Peter Smolders, aanwezig in zijn hoedanigheid als EJU Head Medical Commissioner, tekende tevens JV-bestuurder Peter Vermeir present als vertegenwoordiger van Judo Vlaanderen.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

24 oktober 2023

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.