KJC Beveren blaast 70 kaarsjes uit!

BEVEREN/BURST – In deze haast judo-loze tijden zijn er af en toe ook nog lichtpuntjes. Immers, op 16 maart jl. vierde Judoclub Beveren haar 70ste verjaardag! Het hoeft geen betoog dat onder normale omstandigheden dit heuglijk nieuws natuurlijk uitgebreid zou worden gevierd door de Oost-Vlaamse club.

De club werd op 16 maart 1951 boven de doopvont gehouden in een achterzaaltje van café ‘De Vier Eemers’ op de markt in Beveren onder de naam Shin Gempin Ryu en werd opgericht door Tony Aelbrecht en François Van Haesendonck. In 2001 verwierf de club de ‘Koninklijke’ titel.

Een sportclub die zeven decennia actief is, is zondermeer een monument. De club leverde talloze kampioenen, toonde een sterk engagement in de Vlaamse en ook internationale judowereld en kan een eindeloze lijst van hogere graden voorleggen die dankzij de gedrevenheid en technische kennis van de clubtrainers werden afgeleverd.

“70 jaar is een hele tijd waarop heel wat terug te blikken valt,” stelt Tom De Vadder. “Echter, in deze tijd is het meer dan ooit van belang om de focus op de toekomst te leggen. Hopelijk hebben we wel de mogelijkheid om hier eens uitgebreid naar terug te kijken tijdens het geplande judofeest in september, al is dat natuurlijk nog steeds onder voorbehoud … Vandaag richten we onze pijlen vooral op de toekomst. Na ondertussen meer dan een jaar van Corona-tijd is ons belangrijkste clubengagement absoluut het verder uitbouwen van een brede en standvastige basis in onze jeugdwerking. We kunnen hiervoor gelukkig ook terugvallen op een schitterend team van trainers. Hoe breder de basis van onze piramide, hoe hoger de top!”

De eerste clubfoto in 1951

De Corona-pandemie raakte de club nog op een andere wijze. Immers, KJC Beveren zette de schouders onder de organisatie van de Vlaamse kampioenschappen voor senioren eind 2020 en de jeugd begin 2021 die door de pandemie ‘on hold’ werden gezet. “We hopen dit alsnog te organiseren zodra het terug kan op een normale manier en met publiek,” klinkt het.

Afhankelijk van de geldende maatregelen verder in het jaar wenst de jarige club alsnog enkele feestelijke momenten in te lassen. Terecht! Alvast een dikke proficiat KJC Beveren vanwege Judo Vlaanderen!

Wie judo-nostalgie van de club wil opsnuiven, vindt alvast een boel leuke beelden van weleer op de clubwebsite onder de tab ‘KJC Beveren 70!’.

Bekijk hierna een korte video van 70 jaar KJC Beveren

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

30 maart 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.