Neem nog in 2023 deel aan een randoridag!

BURST – In het najaar 2023 staan nog een aantal randoridagen gepland.

Ken jij het nieuwe concept ‘Randoridag U9-U11-U13′ al? De randorileider vervult hier een heel belangrijke taak door de kinderen te helpen, gericht instructies te geven en te motiveren. Het leerproces en welbevinden van de jonge judoka staan centraal.

Hoe verloopt een randoridag?

De missie en visie van de randoridagen werd samengevat in de woorden Toegankelijk, Ontwikkelingsgericht en Fun. – TOF

  • Toegankelijk: Een organisatie op niveau van de judoka U9/U11/U13 waar elke judoka welkom is en op zijn niveau kan kampen.
  • Ontwikkelingsgericht: Door een gerichte begeleiding en instructie willen we de judoka’s zo veel mogelijk helpen in hun judo-ontwikkeling.
  • Fun: Plezierbeleving en voldoening is op deze jonge leeftijd belangrijker dan prestatie. De judoka’s moeten dan ook tevreden de mat verlaten en met een positief gevoel huiswaarts keren.

Tijdens deze randoridagen kampen kinderen in lijn, dus geen poules en geen ranking. Deze dagen zijn voor de judoka afgebakend in tijd. Judoka’s zijn niet langer dan 2u30 aanwezig in de sporthal. Na een opwarming van 20 minuten starten de kampen waarbij er zekerheid is van minimaal 4 kampen per kind. De randori’s gaan door in doorlopende tijd, wat wil zeggen dat kinderen bij elke randori een maximale leertijd krijgen. De randori’s worden geleid door een randorileider die de kinderen begeleidt, zeker niet straft! Bekijk ook even de informatie op onze website!

Randoridagen 2023

In de komende maanden staan er drie randoridagen gepland, we sluiten het jaar af met de randoridag te Aalter op zaterdag 16/12.

Meer informatie

Word jij randorileider? – Judo Vlaanderen

Meerjarenontwikkeling in judo – Randoridagen – Judo Vlaanderen

Organiseer een randoridag voor U9 & U11 in jouw club! – Judo Vlaanderen

Pilootproject ‘Randoridag voor U9 & U11’: 1ste editie in Hooglede een succes – Judo Vlaanderen

Leen Dom
DSKO & Projectmanager

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.