Praktijkgerichte opleiding Dollen & Rollen met Kim & Ono en Neku

BURST – Wil je meer ‘Out of the box’ nadenken om de zeer complexe judosport op een laagdrempelige en vooral toffe manier te kunnen aanbieden aan de kinderen in het onderwijs? Volg dan onze eerste praktijkgerichte opleiding ‘Dollen & Rollen’ voor lesgevers van Judo Vlaanderen en start een mooie samenwerking met de scholen in jouw buurt. Deze workshop gaat door op 9 oktober a.s. in het Sportcomplex Xaverianen te Brugge.

Samen zetten we onze schouders onder het kant-en-klare promotieconcept ‘Dollen & Rollen met Kim & Ono en Neku’ in samenwerking met MOEV!

Er wordt gestreefd om de positieve deelvaardigheden van het judo, samen met een optimale plezierbeleving en met aandacht voor het respectvol omgaan met elkaar, aan te bieden in het onderwijs aan de kleuters en leerlingen van de 1ste en 2de graad.

In deze opleiding laten we jullie, trainers van JV, alvast kennis maken met dit nieuwe project. Het eerste deel voor kleuters is nu gefinaliseerd met een oefenboek boordevol leuke oefeningen.

Deze praktijkgerichte workshop behandelt de doelen, de inhoud en de didactisch-methodische aanpak van Dollen & Rollen. Daarnaast willen we een tip van de sluier van het oefenboek voor kleuters oplichten en worden voorbeeldoefeningen voor de kleuters getoond met speciale aandacht voor de laagdrempeligheid en funbeleving. Speelse, creatieve trek- en duwspelen om de motorische vaardigheden te verbeteren. Kant-en-klare oefenstof aangepast aan de leerplandoelstellingen/leerinhouden van het kleuteronderwijs en lager onderwijs 1ste en 2de graad.

Aan de deelnemers van deze opleiding wordt de oefenmap ‘Dollen & Rollen met Kim & Ono en Neku’ aangeboden om aan de slag te gaan en dit project te promoten bij de scholen in de buurt van jouw club.

Kevin De Sloover

Voorstelling lesgevers

Kevin De Sloover is LO-leerkracht, 5de dan judo en Trainer-A, hoofdtrainer van Judoclub Kodokan Wingene.

Van 2000 tot juni 2019 lid van de Jeugdcommissie van Judo Vlaanderen. Vanaf 2015 tot juni 2019 tevens lid van de Pedagogische Commissie van Judo Vlaanderen. Vanaf juni 2019 tot op heden lid van de Commissie Judo voor Allen.

Kevin werkte mee aan de ontwikkeling van het jeugdjudopaspoort en de posters & boekje gedragscodes judoka’s, trainers/coaches en ouders. Hij werkte in het verleden ook mee aan de realisaties van de jeugdjudodagen en aan de aangepaste reglementering van kindvriendelijke ontmoetingen 6- tot 9-jarigen.

Leen Ongena

Leen Ongena is LO-leerkracht, 4de dan judo en Trainer-A, G-judo trainer van Judoclub Kumiuchi Berlare.

Vanaf juni 2016 tot op heden lid van de G-judo commissie van Judo Vlaanderen. Vanaf juni 2019 tot op heden tevens lid van de Commissie Judo voor Allen.

Leen werkte ook mee aan het aangepaste examenprogramma voor G-judoka’s. Samen met de Werkgroep Judo voor Allen wordt het project ‘Dollen & Rollen samen met Kim & Ono en Neku’ ontwikkeld.

Meer info

Inschrijven via deze link

Silvia Buysens,
Projectcoördinator ‘Dollen & Rollen’

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.