Randoridag Brugge: Geslaagde organisatie voor judoka’s U9 en U11!

BURST – Op zaterdag 28 oktober kwamen 90 judoka’s U9 en U11 samen voor een randoridag te Brugge. In een ruime, maar gezellige dojo toonden de jonge judoka’s hun sterkste judo. Opnieuw een succesvolle randoridag waar hard gewerkt werd. Waar judoka’s door gerichte instructie en feedback veel bijleerden. Dit allemaal in een aangename, plezierige omgeving!

Beginners maakten kennis met deze vorm van competitie. Ervaren judoka’s ondervonden dat 2 min. of 2,5 min. vechten echt wel vermoeiend kan zijn. Ze kregen tips tijdens de randori en probeerden nieuwe zaken uit! JC Brugge heeft met deze randoridag een sterke organisatie neergezet. De randoridag eindigde zowel voor judoka’s U9 als U11 binnen de voorziene 2u30! Judoka’s, coaches en ouders keerden dan ook tevreden huiswaarts.

Ken jij het nieuwe concept ‘Randoridag U9-U11-U13′ nog niet zo goed? Hieronder vind je een kort beeldverslag van de randoridag te Brugge.

Twintig minuten samen opwarmen.
De randorileiders leggen de spelregels uit en maken kennis met de judoka’s.
De organisatie streeft ernaar elke judoka minstens 4 keer te laten kampen.
De kampen gaan voor U9 (2min) , voor U11 (2min30), voor U13 (3min) door in doorlopende tijd.
De kinderen hebben op deze manier zekerheid van voldoende “leertijd’.
De randorileiders geven geen scores. Zij geven wel instructies en voeren aan het einde van elke randori een leergesprek met de judoka’s.
De randoridag duurt per leeftdijscategorie vanaf de opwarming max. 2u30.
Afsluiten doen we allemaal samen. Elke judoka ontvangt een medaille of een aandenken.

Een 18-tal randorileiders hebben de kampen in goede banen geleid. Ook voor hen was dit een nieuwe uitdaging en een fijn leermoment. Voor de volgende organisaties blijven we op zoek naar extra randorileiders. Ben je trainer of judoka? Begeleid je judoka’s? Misschien is de taak als randorileider wel iets voor jou? De opleiding bestaat uit 2 delen, deel 1 volg je digitaal en deel 2 volbreng je tijdens een randoridag. De volgende digitale opleiding gaat door op 27 november. Inschrijven kan via het ledenbestand. Wil je meer info? Contacteer leen.dom@judovlaanderen.be of kijk even op de website ‘Word-jij-randorileider’.

Randoridagen 2023 – NEXT: PUURS 11/11!

In de komende maanden staan er nog twee randoridagen gepland.

Meer informatie

Word jij randorileider? – Judo Vlaanderen

Meerjarenontwikkeling in judo – Randoridagen – Judo Vlaanderen

Organiseer een randoridag voor U9 & U11 in jouw club! – Judo Vlaanderen

Pilootproject ‘Randoridag voor U9 & U11’: 1ste editie in Hooglede een succes – Judo Vlaanderen

Leen Dom
DSKO & Projectmanager

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.