UPDATE COVID-veiligheidsmaatregelen d.d. 26 november 2021

UPDATE na OVERLEGCOMITE d.d. 26 november (in voege vanaf 29/11)

Indoor sportwedstrijden, zowel amateur als beroeps, mogen voorlopig enkel doorgaan zonder publiek. Elke deelnemer tot en met 18 jaar mag evenwel vergezeld worden door zijn of haar ouders.

De volledige maatregelen voor de samenleving die werden beslist kan je via deze link nalezen.

Deze maatregelen zullen op 15 december geëvalueerd worden.

Op de website van de Vlaamse Sportfederatie vind je tevens een overzicht van deze update van maatregelen.

BURST – Gezien de huidige toestand inzake COVID heeft het Bestuursorgaan van Judo Vlaanderen beslist om een aantal extra maatregelen te nemen voor de komende events en federale trainingen.

Callant Cup

Om de veiligheid van dag 2 van de Callant Cup (27 & 28 november) meer te kunnen garanderen, laten we deze op de 3 sites – Sint-Truiden, Ingelmunster en Kruisem – doorgaan, echter ZONDER publiek uitgezonderd slechts 1 coach en maximaal 2 begeleiders per team.

Dit omdat de zalen veel minder groot zijn dan de topsporthal in Gent en we willen bovendien vermijden dat de fans en supporters te dicht naast elkaar moeten staan.

Alle deelnemers worden bij het binnentreden van de accommodatie gecontroleerd op CST én dienen hun mondmasker te allen tijde te dragen. Enkel en alleen wanneer judoka’s kampen, mag het mondmasker af.

De teams die in de namiddag kampen, kunnen de zaal pas betreden zodra de teams van de voormiddag de zaal hebben verlaten.

Opgelet! Hierdoor is het weegmoment in Kruisem in de namiddag naar een later tijdstip verschoven, dit om overlap te voorkomen.

Weging

Ingelmunster & Sint-Truiden:
• VM: 8:30 – 9:15
• NM: 12:30-13:15

Kruisem:
• VM 8:30-9:15
• NM 13:30-14:15 (gewijzigd tijdstip)

Er zal geen live streaming van de kampen zijn.

Regionale trainingen

Bij de regionale trainingen (Kata- en technische trainingen, randoritrainingen (Topsport), …) worden maxima opgelegd afhankelijk van de zaal waar deze doorgaan. Daarom is het uitermate belangrijk om vooraf deelname te bevestigen via het inschrijvingssysteem. Aangezien we onze organisaties COVID-safe willen maken, gaan we ervan uit dat iedereen spontaan zijn/haar CST en identiteitskaart toont bij aanvang.

BK Jeugd in Herstal

Het Belgisch kampioenschap jeugd in Herstal op 4 en 5 december gaat door, evenwel ZONDER publiek. Per judoka wordt er slechts 1 begeleidende persoon toegelaten (coach of begeleider). CST verplicht.

Gala Gouden Judogi d’Or

Het Gala van de Gouden Judogi d’Or dat gepland stond op 4 december in Herstal wordt verplaatst naar een latere datum om de evidente reden.

Wij begrijpen dat deze wijzigingen en verstrengingen niet leuk zijn, maar de huidige toestand verplicht ons dergelijke maatregelen te nemen met in het achterhoofd een volledige lockdown van onze sport te vermijden. Wij danken onze leden dan ook voor het begrip.

Bestuursorgaan Judo Vlaanderen

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.