Veilig en blessurevrij terug naar de dojo!

BURST – Met de zomermaanden voor de deur komt ook een terugkeer naar de dojo ook echt weer dichterbij. Trainers en judoka’s staan te springen om opnieuw die mat op te mogen. Voorzichtigheid is echter aangewezen. Immers, een lange afwezigheid van de tatami resulteert bij herstart al te vaak in blessures. 

Corona heeft vele judoka’s heel lang van de mat gehouden waardoor het risico op blessure of overbelasting toch groter is dan na een normale zomerstop. De rol van de trainer wordt heel belangrijk in deze periode van terugkeer. De trainer moet de judoka’s met de nodige voorzichtigheid begeleiden naar het echte judo waarin ze weer ten volle kunnen trainen en kampen. Plezier, prestatie, … maar vooral blessurevrij! Blessurepreventie en gestage opbouw van belasting zal die eerste maanden van terugkeer naar de dojo even het motto zijn!

Neem zeker eens een kijkje op de pagina Veilig en blessurevrij weer naar de dojo! Tijdens de Meetup Clubs van zaterdag 5 juni volgt hierover een toelichting en mogelijkheid tot discussie. Kan je niet aanwezig zijn, geen nood. Alle info vind je na afloop terug op deze pagina.

Interesse in de meetup clubs “Positief terug op de mat voor het nieuwe seizoen” van zaterdag 5 juni? Inschrijven kan nog via deze link.

Leen Dom
DSKO

Aanmaak datum

27 mei 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.