Voormalig topjudoka en bronzen Olympiër Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC

Heidi Rakels

BURST – Heuglijk nieuws! Judo Belgium heeft voormalig topjudoka en Olympisch medaillewinnaar (Brons OS 1992 Barcelona) Heidi Rakels voorgedragen om de Raad van Bestuur van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité voor te zitten. Indien ze wordt verkozen als voorzitter zal dit een primeur zijn, niet allen voor het judo, maar ook omdat ze dan de eerste vrouw is die deze functie zal waarnemen.

Heidi Rakels is sinds september 2020 lid van de Topsportcommissie van Judo Vlaanderen.

Op haar persoonlijke communicatieplatformen publiceerde Heidi het volgende: “Met plezier deel ik mee dat Judo Belgium me heeft voorgedragen als kandidaat voor de functie van Voorzitter van de Raad van Bestuur van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité. Ik hoop met mijn ervaring op verschillende domeinen de Olympische en Paralympische sport in België te helpen groeien en floreren, samen met de atleten, begeleiders, federaties en het BOIC. Het zou een grote eer zijn om als eerste vrouw en eerste Olympisch gemedailleerde deze taak op mij te nemen.”

De verkiezingen van de voorzitter en 15 leden (7 Nederlandstalige, 7 Franstalige en 1 Duitstalige) van de raad van bestuur van het BOIC vinden plaats op vrijdag 10 september a.s.

Wij wensen Heidi succes met haar kandidatuur en duimen alvast! Jullie toch ook?!

Mike Van de Rostyne
Voorzitter Judo Vlaanderen

Aanmaak datum

9 juli 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.