Voorstelling kandidaten bestuursmandaten JV

BURST – Voor de nakende Algemene Vergadering van Judo Vlaanderen die zal doorgaan op 16 maart a.s. in het hotel Holiday Inn Expo Gent werden de volgende personen door hun club voorgedragen als kandidaat voor een bestuurdersmandaat binnen het bestuursorgaan van de federatie. We stellen ze kort even voor.

Sara Raeymaekers (2de Dan/JC Kodokan Merchtem)

Sara startte haar judocarrière bij JC Kodokan Merchtem in 1997. Ze is Initiator en G-Initiator. Als vrijwilliger is ze sinds 2012 tevens betrokken bij de werking van Judo Vlaanderen, als lid van de wedstrijdorganisatiecommissie. Ze is bovendien actief als nationale tijdopnemer.

“Judo is al sinds mijn 7de levensjaar een passie van mij en ik ben naargelang ik ouder werd me dan ook steeds meer gaan interesseren in de verschillende aspecten van onze sport,” motiveert Sara haar keuze. “Door mij kandidaat te stellen voor het bestuursorgaan, wens ik mijn jarenlange inzet verder te zetten en uit te breiden. Ik kijk ernaar uit iets te kunnen betekenen voor al onze vrijwilligers en ook de G-sport wat meer in de belangstelling te zetten.”

Jan Pepermans (5de Dan/KJC Bazel)

Jan is reeds 45 jaar betrokken bij het judo en heeft een Trainer B diploma. Hij is actief als hoofdtrainer en bestuurslid van KJC Bazel.

“Als jarenlang lid van JV zie ik het als een opportuniteit om mijn ervaring in te zetten om mee te werken aan het beleid van de federatie en de verdere uitbouw van mijn geliefde sport in Vlaanderen,” stelt Jan. “Mijn interesse en expertise ligt vooral in judo als breedtesport. Daarom ben ik vooral geïnteresseerd in het aspect ‘Judo voor allen’.”

Wim Willems (5de Dan/JC Jita Kyoei Gent)

Wim is in het bezit van de diploma’s Trainer A en Trainer B en is sinds 1994 hoofdtrainer en technisch directeur van JC Jita Kyoei Gent. Als kiné van de nationale eliteploeg (1995-1997) en voormalig sparringpartner van Gella Vandecaveye was hij tevens betrokken bij het topjudo. Wim is lid van de Commissie Graden en Technieken als gecoöpteerd pedagogisch expert. Ondertussen is hij ook actief betrokken bij de Werkgroep MJOP, bij de vormgeving van het leerplatform en bij het uitzetten van de nieuw leerlijnen in het Groeimodel Judo Vlaanderen.

“Als judobeoefenaar sinds 1977, heb ik de sport doorheen de jaren sterk zien evolueren. Dat is een tendens die we moeten koesteren,” vindt Wim. “Vanuit de overtuiging dat het judo beoefenen en beleven verder gaat dan trainingen volgen en geven, is stilaan het idee gaan rijpen dat ik mee wil denken over het zoeken naar en het invullen van nieuwe uitdagingen in onze sport voor de toekomst. De laatste jaren werkte ik reeds actief en constructief mee aan het MJOP voor Judo Vlaanderen als gecoöpteerd lid in de Commissie Graden & Technieken. Judo Vlaanderen heeft met dit project de standaard gezet voor andere sportfederaties binnen de sportwereld in ons land. Hier mogen we terecht fier op zijn. Vanuit dit succes is het mijn ambitie om via een mandaat als lid van het bestuursorgaan verder constructief mee te denken over de toekomst van Judo Vlaanderen.”

Christophe Inghelbrecht (6de Dan/JS Merelbeke)

Met bijna 40 jaar op de tatami heeft Christophe heel wat judo-ervaring achter de kiezen. Deze hoofdtrainer van JS Merelbeke is in het bezit van de VTS-diploma’s van Trainer A, Trainer B en Initiator-jeugdsportbegeleider. Sinds 2008 is hij lid van de Gradencommissie. Christophe was tevens 3de op het WK Kata , meervoudig Europees kampioen Kata en meervoudig Belgisch kampioen Kata.

“Ik ben ervan overtuigd dat mijn bijna 40 jaar tatami-ervaring een meerwaarde kan betekenen,” aldus Christophe. “Als hoofdtrainer heb ik een zeer goede visie van alles wat judotechnische zaken betreft. Maar ook mijn jaren ervaring als bestuurslid van één van de grootste clubs van onze federatie zorgt ervoor dat ik op beleidsvlak over goede competenties beschik.”

Ego Sijmens (2de Dan/ Judocentrum Leuven)

Ego is reeds lang actief op verschillende niveaus in het Vlaamse judolandschap, als judoka, bestuurslid van een club, in het Provinciaal Comité van Vlaams-Brabant en in de Scheidsrechterscommissie.

“Door mijn ervaring met G-judo en de samenwerking met andere organisaties zou ik mij graag willen inzetten voor de verdere ontplooiing van het G-judo gebeuren. Verder zou ik willen werken aan een betere samenwerking met JWB, waardoor er kan getracht worden om reglementen te uniformiseren en gelijklopende activiteiten en nationale evenementen te organiseren.”

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.