Week van de Official: schrijf je in voor het panelgesprek ‘Respect op en naast het veld’

BURST – Binnenkort is het weer zover. Van 1 t.e.m. 10 oktober a.s. gaat opnieuw de ‘Week van de Official’ door. Federaties en clubs zullen dan weer – en terecht – de officials extra in de bloempjes zetten.

Tijdens deze speciale week biedt initiatiefnemer Vlaamse Sportfederatie in samenwerking met het Centrum Ethiek in de Sport de officials opnieuw een interessant en gratis event op dinsdag 5 oktober, met name een heus panelgesprek specifiek voor officials met als thema ‘Respect op en naast het veld’. Immers, respect op en naast het sportveld is belangrijk. En ook als official krijg je soms te maken met racisme, homofobie of seksisme. Maar hoe reageer je hier nu op? En waarom is dat belangrijk? Deelnemers mogen zich alvast aan boeiende gesprekken en leerrijke inzichten verwachten over de ervaringen van officials en atleten in het omgaan met racisme, homofobie en seksisme. Welke drempels ervaren officials om discriminatie te melden? Wat betekent het voor sporters als officials al dan niet optreden bij discriminatie? Voor de antwoorden op deze vragen stem je best af op 5 oktober op dit hybride event.

Praktisch

• Waar? Winkelhaak in Antwerpen. Er is plaats voor 50 personen om live mee te volgen en mee in gesprek te gaan. Ook kan iedereen het panelgesprek online thuis meevolgen.
• Wanneer? Dinsdag 5 oktober 2021 vanaf 19u30.
• Prijs? Gratis voor alle deelnemers. Dus federatiemedewerkers, clubbestuurders, … ook welkom. De focus blijft weliswaar bij onze officials.

Inschrijven en meer info via deze link.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

14 september 2021

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.