Word jij lid van de werkgroep voor het damesproject van Judo Vlaanderen?

BURST – Judo Vlaanderen wil meer zijn dan alleen maar een sportfederatie. Vanuit onze geliefkoosde sport wensen we tevens een belangrijke bijdrage te leveren aan een betere samenleving waar gendergelijkheid meer betekent dan een beleidsmatige slogan. Vandaar dat we reeds achter de schermen de eerste krijtlijnen hebben uitgetekend voor ons damesproject #ikkanmijnvrouwtjestaan.

Echter, we hebben ook jou nodig! Ben jij de persoon die mee zijn/haar schouders wil zetten onder dit project damesjudo? We horen het graag!

Wat verwachten we?

Je hebt interesse om enthousiast mee te werken aan een project met een maatschappelijke impact, om de oorzaken te achterhalen waarom er minder meisjes/dames judo beoefenen. Waarom we dames niet in alle functies binnen Judo Vlaanderen terugzien en de redenen waarom meisjes/dames stoppen met hun geliefkoosde sport. Aan de hand van betrouwbare data, ons cijfermateriaal en concrete interviews zoek je naar mogelijkheden om meisjes/vrouwen meer aan te spreken en eventuele problematieken te kaderen. In een latere fase worden hier dan structurele oplossingen aan gekoppeld. Belangrijk is dat we niet verwachten dat jullie al het werk doen, eerder de gegevens analyseren en daaruit acties gaan vooropstellen. We verwachten dat deze werkgroep slechts een vijftal keren samenkomt om de grote lijnen van het project te bepalen.

Wanneer?

We starten in september en gaan op basis van onze cijfers een plan uitstippelen.

Praktisch

Stuur Operationeel Manager Sophie Block een mailtje waarin je motiveert waarom je je voor dit thema wilt inzetten en wat jouw affiniteit en/of expertise is met dit thema.

Interesse? Getriggerd? Meer informatie nodig? Mail naar sophie.block@judovlaanderen.be!

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

31 mei 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.