Kim & Ono kwartetspel oranje gordel nu beschikbaar!

BURST – Vorige week introduceerden we het nieuwe kwartetspel van Kim & Ono. Je leest hierover meer via deze link. Je kon reeds meteen het eerste spel speciaal gericht op de gele gordel downloaden.

Vandaag kan je de tweede reeks kaarten downloaden, specifiek voor de oranje gordel.

Het Kim & Ono kwartetspel is bedoeld als een leuk, maar volwaardig hulpmiddel waarmee onze trainers en coaches aan de slag kunnen tijdens de judolessen. Per gekleurde gordel wordt er bijgevolg een kwartetspel voorzien. Je kan de kaartjes downloaden en afdrukken om op eender welke manier te gebruiken in de lessen en trainingen. Hoe creatiever, hoe leuker!

Het doel van een kwartetspel is natuurlijk om vier dezelfde soort kaartjes te verwerven. Zo kan je bijvoorbeeld een indeling maken van:
• Vallen;
• Ne-waza (grondtechnieken);
• Nage-waza (worpen).

Een voorbeeld om het kwartetspel te gebruiken kan zijn dat een judoka in de ne waza kampen per training probeert zo snel mogelijk een punt te scoren met desbetreffende door de trainer gekozen technieken. Je kan dit eventueel combineren door een judoka per training zowel via een vooraf bepaald grepenarsenaal te laten gebruiken om te scoren. Belangrijk is dat elke judoka hier kan scoren, onafhankelijk of deze de kamp uiteindelijk verliest of niet. Het is de bedoeling dat een judoka zoveel mogelijk kwartetten kan verzamelen.

Ondertussen staat dus reeds de tweede reeks voor de oranje gordel hier online. De andere reeksen worden verder voorbereid en volgen snel. We blijven elke week een nieuwe set onthullen!

Hopelijk vinden jullie dit een leuke tool die veelvuldig zal worden gebruikt. Stuur ons alvast een foto als jullie de set gebruiken dan delen we die op onze sociale media.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

21 januari 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.