VTS Plus Webinar ‘Voeding in vechtsporten’

BRUSSEL/BURST – Risicovechtsportplatform Vlaanderen, in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool, organiseert een Webinar ‘Voeding in vechtsporten’. Immers, voeding speelt een belangrijke rol in het leven van een vechtsporter. Met een goed doordacht voedingspatroon kunnen ze het rendement van hun trainingen verhogen, hun herstel bevorderen en het risico op blessures en ziektes verminderen. Bovendien moeten ze op gewicht blijven om in de juiste gewichtscategorie te kunnen uitkomen.

Deze Webinar bestaat uit twee sessies. In de eerste sessie op woensdag 10 maart e.k. wordt besproken welke elementen belangrijk zijn in de dagdagelijkse voeding van een sporter. Naast een korte theoretische uitleg worden praktische tips meegegeven die je als trainer aan je atleten kan doorgeven. In de tweede sessie op woensdag 31 maart wordt verder ingegaan op gewichtsbeheersing en methoden die je atleten kunnen gebruiken om hun wedstrijdgewicht te bereiken. De sessies gaan door online telkens van 19u30 tot 20u45. Deelname bedraagt 15€.

VTS-kwalificatie is niet vereist voor deelname aan dit Webinar. Iedere sportbegeleider is welkom!

Het Webinar wordt gegeven door Amelie Rosseneu, zelf diëtiste in de Olympische ploeg van Israël en daarnaast ook coach van de nationale U18 judo ploeg en topsportschool. Als judoka behaalde ze zelf tal van internationale medailles, waaronder de Europese titel U23. Amelie geeft tevens maandelijks voedingtips in de rubriek ‘Judo & Voeding’ op onze website.

Info en inschrijvingen via deze link.

Zin in nog meer webinars? Hou de Judo Vlaanderen website in het oog. Februari en maart worden leerrijke maanden!

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.