JV verzekering dekt meer dan enkel judo activiteiten

BURST – We krijgen vaak vragen van clubs of er iets gedaan kan worden voor de judoka’s die een geldige vergunning hebben/hadden voor de afgelopen en komende maanden. Uiteraard begrijpen we dergelijke vragen, doch kunnen we jammer genoeg geen terugbetalingen uitvoeren. We verwijzen graag naar onze eerdere communicatie hierover waar we eerder geloven voor een gezamelijke relancering dan eventueel 3€ per lid terug te betalen. We denken dat op lange termijn de hele judogemeenschap hier beter bij gebaat is.

We hebben wel het systeem aangepast dat wanneer een judoka in de toekomst via zijn/haar club beslist een nieuwe vergunning aan te schaffen, dit dan pas vanaf die dag van aanvraag van start gaat. Bijvoorbeeld, als ik op 26 januari 2021 een vergunning aanschaf, dan krijg ik een lidmaatschap tot 25 januari 2022 en dit geldt logischerwijze voor elke judoka. Of je nu starter, herstarter bent of simpelweg jouw vergunning hernieuwt. Dit was in het verleden anders.

Verder hebben we op vraag van vele clubs de mogelijkheid om op voorhand de vergunning te vernieuwen verlengd van 45 dagen naar 125 dagen en dit vanaf eind februari 2021. Deze twee aanpassingen lijken ons een nodige wijziging om de clubadministratie te vergemakkelijken.

Ook al kunnen de U12+ niet echt judoën, willen we er wel op wijzen dat je met deze vergunning ook verzekerd bent tijdens andere clubgerelateerde sportactiviteiten zoals lopen en fietsen of cardiotraining. Uiteraard wensen we niemand een blessure toe, toch lijkt het ons wel belangrijk om elk lid hierop te wijzen.

Samengevat

Aangezien we toch wel wat vragen krijgen van clubs, zetten we dit voor jullie eens op een rijtje. De ledenpolis is automatisch van toepassing op volgende activiteiten:

  • judo in binnen- en buitenland (tornooien, trainingen, wedstrijden, voorstellingen, demonstraties, stages, …);
  • occasionele nevenactiviteiten die ingericht worden door de judoclub voor leden van JV en die als normaal voor een judoclub beschouwd worden:
    • sportief: dans, petanque, een wandeling, een fietstocht, een bezoek aan het zwembad, …;
    • niet-sportief: ledenfeest, een culturele uitstap, een bezoek aan een pretpark, een barbecue, …;
    • activiteiten ten voordele van de clubkas: een eetfestijn, een wafelverkoop, …

Een weekend waar sportieve en niet-sportieve activiteiten gecombineerd worden, zijn eveneens verzekerd.

Elk lid is bovendien verzekerd wanneer zij/hij alleen of met familie/vrienden gaat wandelen (wandelsport), joggen, zwemmen en fitnessen. Fietsen is dan niet verzekerd.

Buitenland

Indien je met jouw judoka’s deelneemt aan een internationale stage of tornooi, raden we je ten zeerste aan een reisbijstandsovereenkomst af te sluiten.

Immers, de ledenpolis (sportverzekering) is wereldwijd van toepassing, maar voorziet geen bijstand in geval van ziekte of ongeval en organiseert en bekostigt evenmin de repatriëring. Velen denken bovendien dat deze bijstand automatisch geleverd wordt via lidmaatschap bij een ziekenfonds, maar in bepaalde situaties is dit niet terecht, met zware problemen tot gevolg. Mutas, de alarmcentrale van de ziekenfondsen in geval van ziekte of ongeval in het buitenland, komt namelijk niet tussen bij beoefening van een sport met verhoogd risico, een bezoldigde sport, de deelname aan een wedstrijd of manifestatie waarvoor inkomgeld wordt gevraagd en waarvoor de deelnemers een bezoldiging (ongeacht de vorm) ontvangen, … Om ongemakken te voorkomen, is het dan ook ten zeerste aan te raden zelf de nodige voorzorgen te nemen en een collectieve reisbijstandsovereenkomst af te sluiten. JV heeft bij Ethias polis nr. 45.150.250 afgesloten waarop clubs via het inschrijvingsformulier (website) op een efficiënte manier kunnen inschrijven.

Deze informatie en ook andere informatie kan je terugvinden op onze website als je doorklikt naar ‘clubmedewerker’. Daar kan je bij ‘verzekering’ Verzekering – Judo Vlaanderen of ‘clubadministratie’ Clubondersteuning vanuit Judo Vlaanderen hieromtrent de nodige informatie terugvinden.

Aanmaak datum

26 januari 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.