Word jij randorileider?

BURST – Ken jij het nieuwe concept ‘Randoridag U9-U11-U13′ al? De randorileider vervult hier een heel belangrijke taak door de kinderen te helpen, gericht instructies te geven en te motiveren. Het leerproces en welbevinden van de jonge judoka staan centraal. Tijdens zo’n randoridag heeft de clubtrainer enkel een begeleidende rol. Bij voorkeur zijn clubtrainers zelfs onderdeel van de organisatie en die dag actief als randorileider.

Spreekt de functie van randorileider je aan? Volg dan de opleiding tot randorileider. In het voorjaar van 2024 zijn er een aantal digitale opleidingen gepland, m.n.

30 januari
12 maart
16 april
14 mei

Deelnamevoorwaarden: 16j. worden, min. 1ste kyu, trainersdiploma (min. attest aspirant-initiator), diploma scheidsrechter/tijdopnemer of ervaring als wedstrijdjudoka.

Twijfel je of heb je nog vragen? Neem contact op via leen.dom@judovlaanderen.be.

Inschrijven kan je via het ledenbeheer.

Hoe verloopt een randoridag?

De missie en visie van de randoridagen werd samengevat in de woorden Toegankelijk, Ontwikkelingsgericht en Fun. – TOF

  • Toegankelijk: Een organisatie op niveau van de judoka U9/U11/U13 waar elke judoka welkom is en op zijn niveau kan kampen.
  • Ontwikkelingsgericht: Door een gerichte begeleiding en instructie willen we de judoka’s zo veel mogelijk helpen in hun judo-ontwikkeling.
  • Fun: Plezierbeleving en voldoening is op deze jonge leeftijd belangrijker dan prestatie. De judoka’s moeten dan ook tevreden de mat verlaten en met een positief gevoel huiswaarts keren.

Tijdens deze randoridagen kampen kinderen in lijn, dus geen poules en geen ranking. Deze dagen zijn voor de judoka afgebakend in tijd. Judoka’s zijn niet langer dan 2u30 aanwezig in de sporthal. Na een opwarming van 20 minuten starten de kampen waarbij er zekerheid is van minimaal 4 kampen per kind. De randori’s gaan door in doorlopende tijd, wat wil zeggen dat kinderen bij elke randori een maximale leertijd krijgen. De randori’s worden geleid door een randorileider die de kinderen begeleidt, zeker niet straft! Bekijk ook even de informatie op onze website!

Randoridagen 2023

In de voorbije maanden werden er reeds een aantal succesvolle randoridagen georganiseerd, check de hyperlinks.

Randoridag Aalter: 164 judoka’s de mat op! – Judo Vlaanderen
Randoridag Puurs: 120 judoka’s U9 beleefden een leerrijke dag! – Judo Vlaanderen
Randoridag Deinze: tevreden coaches, ouders en judoka’s! – Judo Vlaanderen
Randoridag Brugge: Geslaagde organisatie voor judoka’s U9 en U11! – Judo Vlaanderen
Pilootproject ‘Randoridag voor U9 & U11’: 1ste editie in Hooglede een succes – Judo Vlaanderen

De eerste randoridag op het programma van 2024 gaat door op 2 maart in Geel.

Leen Dom
DSKO & Projectmanager

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.